Matematik

mat opgave

16. september 2013 af sislio (Slettet)

hej kan i hjælpe med følgende opg, skal man  bruge integralregning?.

2. Bestem afstanden fra punktet ??(−2,3) til linjen med ligningen 3??−4??+5=0. 

mange tak på forhånd:)


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

Prøv at formulere uden de ?? .

Måske mener du punktet (-2,3) og dets afstand til linien med ligningen 3x -4y +5 = 0. ?


Svar #2
16. september 2013 af sislio (Slettet)

hov der skulle stå P(-2,3)


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Benyt så punkt-linie-afstandsformlen. Jeg formoder, at jeg fortolkede liniens ligning korrekt i #1?


Svar #4
16. september 2013 af sislio (Slettet)

yes det gjorde du:) dvs. dist(P,I)=Ia*x1+b*y1+cI/√a^2+b^2 men hvad indsætter jeg ved x's plads?


Brugbart svar (1)

Svar #5
16. september 2013 af PeterValberg

det kendte punkts koordinater P(-2,3) indsættes som henholdsvist x1 og y1
 

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #6
16. september 2013 af sislio (Slettet)

kan det passe det giver 11/15


Brugbart svar (0)

Svar #7
16. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#6

Der bør ikke komme noget med 15.-dele. Den normerede ligning for linien er

(3/5)x - (4/5)y + 1 = 0 ,

så afstanden er

d = |(3/5)·(-2) - (4/5)·3 +1| = |-6/5 -12/5 + 1| = |(-18+5)/5| = 13/5


Svar #8
16. september 2013 af sislio (Slettet)

ups jeg mentet 11/5


Brugbart svar (0)

Svar #9
16. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#8

Jeg har beregnet afstanden i #7.


Svar #10
16. september 2013 af sislio (Slettet)

der hvor der står y1 i formlen skal man så forstå det som +1?


Skriv et svar til: mat opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.