Matematik

Matematik - hjælp, tak

18. september 2013 af kissermulle (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej! 

Nogen der kan hjælpe mig med følgende opgaver? 

Angiv følgende som uforkortelige brøker: 

b = (21/8) : 6

c = (5/6) * 25

På forhånd tak


Brugbart svar (1)

Svar #1
18. september 2013 af mathon

             Man dividerer en brøk med et tal ved at gange i nævneren - (der kan efterfølgende forkortes)

             Man multiplicerer en brøk med et tal ved at gange i tælleren.


Svar #2
18. september 2013 af kissermulle (Slettet)

Mange tak! 

Men hvordan vil du så løse, g = (3a/4) : (3a^2/8) ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. september 2013 af mathon

             Man dividerer med en brøk ved at gange med den omvendte brøk.

             Man multiplicerer to brøker ved at gange tæller med tæller og nævner med nævner.

             


Svar #4
18. september 2013 af kissermulle (Slettet)

ja, men jeg ved ikke hvad jeg skal gøre efterfølgende, altså efter: g = (3a*8)/(4*3a*^2)


Brugbart svar (0)

Svar #5
18. september 2013 af mathon

                  (3a/4) : (3a2/8)


                 3a    3a2    3a     8      3a • 8       2
                 ---- : ---- = ---- ----- = --------- = ---    a ≠ 0
                  4      8       4     3a2    4 • 3a2     a


Svar #6
18. september 2013 af kissermulle (Slettet)

hvordan går du fra det sidste led og så til resultatet?


Brugbart svar (0)

Svar #7
18. september 2013 af mathon

…forkorter med 4 og dernæst med 3a


Svar #8
18. september 2013 af kissermulle (Slettet)

Mange tak


Skriv et svar til: Matematik - hjælp, tak

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.