Matematik

Matematik

18. september 2013 af brandy112 (Slettet)

Hej allesammen. jeg har lige et spørgsmål som jeg har svært ved håber i kan hjælpe :-)

Punkterne A, B og C danner et trekant i koordinatsystemet. Punkternes koordinater er:
A(-4,3), B(2,7) og C(5,1)
Find de tre ligninger som danner trekantens sider.

Tak på forhånd :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

Bestem ligningerne for de tre linier bestemt ved

1) punkterne A og B
2) punkterne A og C
3) punkterne B og C


Svar #2
18. september 2013 af brandy112 (Slettet)

Kunne du give et eksempel på det ? :-)


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Slå op i din bog og læs om, hvordan man bestemmer ligningen for en ret linie, når man kender to punkter på linien. Lignignen har formen y = ax + b . Man bestemmer først hældningskoefficienten a ved udtrykket

a = (y2 - y1) / (x2 - x1)

og så benytter man et af de to punkter til at bestemme b.


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. september 2013 af teamwork (Slettet)

Hvis jeg ikke tager fejl så : 

du har en linje der går mellem A og B, og du ved det er en ret linje. 

du kan opstille to ligninger med to ubekendte 

y1=a*x1+b=> 3=a*(-4)+b

y2=a*x2+b =>7=a*(2)+ b 

løs de to ligninger så får du a og b for en ret linje y=a*x+b 


Svar #5
18. september 2013 af brandy112 (Slettet)

Ok mange tak :-)


Skriv et svar til: Matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.