Matematik

Matematik HASTER

19. september 2013 af simonpedersenbrow (Slettet) - Niveau: B-niveau

Har en opgave i matematik jeg har problemer med... Jeg må gerne benytte både Graph og Nspire.. SE OPGAVEN I DEN VEDHÆFTEDE FIL... Har brug for at nogle kan forklare hvordan jeg laver opgave a og b!! 

På forhånd tak!


Brugbart svar (1)

Svar #1
19. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

a) Lav regression med en potensmodel til tabellens data. Modellen er M = b·xa .

b) Beregn

[ (M(1,5x) - M(x)) / M(x) ] · 100%

med den fundne værdi af a .


Svar #2
19. september 2013 af simonpedersenbrow (Slettet)

Kan du sende et dokument hvor du viser hvad du har gjort? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Nej. Du må i gang med selv at foretage den regression.


Svar #4
19. september 2013 af simonpedersenbrow (Slettet)

Kan du så fortælle om dette jeg har gjort i a og b er korekt? :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
19. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#4

Regression er korrekt, men der skal et = i modellen: M = b·xa , og når nu konstanterne er kaldt a og b, skal man ikke kalde dem A og B.

Dit svar for b) er ikke korrekt. Brug i stedet fremgangsmåden anvist i #1.

[ (M(1,5x) - M(x)) / M(x) ] · 100% = [ (b·(1,5x)a - b·xa) / (b·xa) ] · 100% = [ 1,5a - 1] · 100% .

Indsæt nu den fundne værdi for a og beregn den procentuelle ændring.

Når x ændres med 50%, ændres x til 1,5x .


Svar #6
19. september 2013 af simonpedersenbrow (Slettet)

Tusinde tak skal du have, rigtig god forklaring... Nu er jeg helt med! :-)


Svar #7
19. september 2013 af simonpedersenbrow (Slettet)

Men jeg skal lige høre, hvor de 1,5 kommer fra? :)


Svar #8
19. september 2013 af simonpedersenbrow (Slettet)

Altså jeg forstår godt at 50% ændres til 1,5x, men hvorfor til 1,5? :)


Brugbart svar (0)

Svar #9
19. september 2013 af Krabasken (Slettet)

Fordi

1 + 50% = 1,5

Lyt til et godt råd for din egen skyld:

Matematik må ALDRIG haste!

;-)


Svar #10
19. september 2013 af simonpedersenbrow (Slettet)

Okay tak! :)  Kan du sige mig om den er korrekt nu? 


Brugbart svar (0)

Svar #11
19. september 2013 af Krabasken (Slettet)

Ja, det er den  :-)


Svar #12
19. september 2013 af simonpedersenbrow (Slettet)

Okay, super! :-)


Skriv et svar til: Matematik HASTER

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.