Matematik

Differentialligninger - Hvordan løses denne opgave??

20. september 2013 af camilladthybo93 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Produktion af en type ost foregår ved anvendelse af et enzym (samt nogle andre ingredienser, som vi ser bort fra). Man er kommet frem til, at der ved anvendelse af x kg af enzymet produceres

P(x) = ax/x + b

kg ost, hvor a og b er positive parametre.

(a) Lad a = 9. Det oplyses, at der ved anvendelse af 2 kg enzym produceres 3 kg ost. Bestem

b.


Brugbart svar (1)

Svar #1
20. september 2013 af peter lind

Du må mene P(x) = a*x/(x+b) ellers bliver det noget vrøvl. Løs ligningen P(2) = 3

Det er ikke en differentialligning


Svar #2
20. september 2013 af camilladthybo93 (Slettet)

okay mange tak


Brugbart svar (1)

Svar #3
20. september 2013 af Krabasken (Slettet)

a*x / (x+b) = 3

9*2 / ( 2+b) = 3

b = ?

:-)


Skriv et svar til: Differentialligninger - Hvordan løses denne opgave??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.