Matematik

Hjælp til Vektor og Analytisk geometri.

22. september 2013 af Niko83 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Opgaven er:

Angiv normalvektor og to punkter på linjerne med disse ligninger:
1)
 5x+2y-15=0.  Her kan jeg godt bestemme normalvektoren da n=(a,b), n=(5,2) og en punkt kan jeg besteme ved y=0. dvs (3,0) men på matematik bogen står, at den anden punkt ligger (1,5)
HVORFOR vælger bogen for x=1.

2) 6x+y=3*(2x-y+1)

I Opgave nr. 2 har jeg ingen clue.

Håber at nogen kan hjælpe

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. september 2013 af PeterValberg

1) Det er faktisk meget smart at vælge y=0 for at bestemme et punkt (nemt)
    at bogen vælger x=1 er bare en anden måde at gøre det let på
   det ene er ikke mere rigtigt end det andet :-)

2) reducér udtrykket, og "ryk rundt" på det, så det kommer til at stå på formen:
    ax+by+c=0

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
22. september 2013 af Niko83 (Slettet)

da 6x+y=3*(2x-y+1)

 6x+y=6x-3y+3
4y-3=0 min konklussion er n=(0,4) og i bogen er n=(0,1)

??


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. september 2013 af PeterValberg

Linjens ligning er sikkert blevet divideret i alle led med 4.

det er tilladt at skalere en vektor :-) så længe retning bevares

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Hjælp til Vektor og Analytisk geometri.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.