Matematik

Hjælp til løsning af en opgave!

22. september 2013 af rami452 (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Hej 

Jeg har svært ved at lave denne her opg. Jeg tænkte på om der ikke er en, der kan lave og forklare mig hvad han gjorde?

Tak på forhånd.

Find svaret på hvornår Torkild og "turbo" Bent mødes.

Torkild kører fra Kolding mod Vejle og "turbo" Bent kører fra Vejle mod Kolding.

Der er 33 km mellem de to byer.

Torkild kører 25 km/t og "turbo" Bent kører 36,5 km/t.

Svaret angives i minutter og sekunder (rund sekunder op til nærmeste hele sekund) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. september 2013 af hesch (Slettet)

De sammenlagte hastigheder = 25 km/t + 36,5 km/t = 61,5 km/t.

Hvor længe skal de køre før de tilsammen har tilbagelagt 33 km ?


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. september 2013 af LeonhardEuler

Ups!


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. september 2013 af LeonhardEuler

Mener nok man kan beregne dem således:

__

Beskriv dem som ligninger. Find skæringspunktet mellem de to ligninger, altså sæt dem op imod hinanden.

-25 • t + 33 = -36,5 • t + 33


Svar #4
22. september 2013 af rami452 (Slettet)

På hvilken måde isolere dem #3


Svar #5
22. september 2013 af rami452 (Slettet)

Kan du forklare... :D


Brugbart svar (0)

Svar #6
22. september 2013 af LeonhardEuler

Find ud af hvad t er.


Brugbart svar (0)

Svar #7
22. september 2013 af hesch (Slettet)

#3:  Du finder så:

11,5*t = 0   =>

t = 0


Brugbart svar (0)

Svar #8
22. september 2013 af deemek (Slettet)

# 3

Det er ikke helt korrekt. Ligningen skal være

25t = 33 - 36,5t


Brugbart svar (0)

Svar #9
22. september 2013 af LeonhardEuler

#8

Tak. Jeg opdagede også for et øjeblik siden, at det var forkert.


Brugbart svar (0)

Svar #10
22. september 2013 af mathon

              (25 km/h)•t   +   (36,5 km/h)•t  =  33 km

              (61,5 km/h)•t  =  33 km

              t = (33 km) / (61,5 km/h) = 0,536585 h = 32 min 11,7 sek


Svar #11
22. september 2013 af rami452 (Slettet)

#10 Når du øverst har ganget 25 km/h med t skal det så ikke give 0 fordi t=0 ?


Brugbart svar (0)

Svar #12
22. september 2013 af mathon

    …t er ikke lig med 0


Brugbart svar (0)

Svar #13
22. september 2013 af hesch (Slettet)

#11:  Hvad var der galt med  #1 ?

De nærmer sig hinanden med 61,5 km/t, og startafstanden er 33 km. Uden mellemregninger kan man så slutte, at:

t = 33 km / 61,5 km/t


Svar #14
22. september 2013 af rami452 (Slettet)

Det er også det jeg tænkte på men vidste ikke at vores lærer gav lette opgaver... #13


Brugbart svar (0)

Svar #15
22. september 2013 af hesch (Slettet)

#14:  Der er noget, der hedder KISS-princippet:  Keep it small and simple.


Svar #16
22. september 2013 af rami452 (Slettet)

Hvorrdan fik i 0,536585 h til 32 min 11,7 sek


Svar #17
22. september 2013 af rami452 (Slettet)

og hvor kommer "h" fra


Brugbart svar (0)

Svar #18
22. september 2013 af matematiknissen (Slettet)

"Turbo" Bent. LOL.


Brugbart svar (0)

Svar #19
22. september 2013 af mathon

#16

           0,536585 h = (0,536585•60) min = 32,1951 min = 32 min + (0,1951•60) sek = 32 min 11,7 sek


Svar #20
22. september 2013 af rami452 (Slettet)

kan man ikke bare sige 0,536585*61,5? Det giver det samme.


Forrige 1 2 Næste

Der er 22 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.