Matematik

opgave

22. september 2013 af Aleynaa

Hej er der nogen som kan hjælpe mig med en opgave. Jeg har vedhæftet den :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. september 2013 af deemek (Slettet)

Tag integralet af f(x) med nul som nedre grænse og 1 som øvre grænse.


Svar #2
22. september 2013 af Aleynaa

#1
 

Kan du forklare det på en anden måde, jeg  forstår det nemlig ikke.. :/


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. september 2013 af matematiknissen (Slettet)

Integrér funktionen fra 0 til 1.


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. september 2013 af matematiknissen (Slettet)

A = ∫01 f(x) dx


Svar #5
22. september 2013 af Aleynaa

A = ∫01 f(x) dx 

Jeg kan virkelig ikke komme videre :S


Brugbart svar (1)

Svar #6
22. september 2013 af matematiknissen (Slettet)

A = ∫01 x3 dx

For at regne integralet ud skal du starte med at finde en stamfunktion til f(x). Den kan vi kalde F(x). Du indsætter derefter den øvre grænse i F(x) og ligeledes med den nedre værdi, og så trækker du dem fra hinanden. Altså generelt gælder:

ab f(x) dx = F(b) - F(a)


Svar #7
22. september 2013 af Aleynaa

b er 1  og a er 0 ? 


Brugbart svar (0)

Svar #8
22. september 2013 af mathon

#7   

           Ja

…du har lige beregnet ubestemte integraler af denne type, hvor ovenstående er noget lettere!
se
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1383058

…lærer du ikke ved gennemførelse af opgaverne - eller er det blot blind copy-paste?


Brugbart svar (0)

Svar #9
22. september 2013 af matematiknissen (Slettet)

#7

Ja b=1 og a=0.

Jeg får arealet til 1/4.


Svar #10
22. september 2013 af Aleynaa

#8
Jeg må indrømme at jeg har meget svært ved disse typer af opgaver. Jeg har dog forstået lidt af det - derfor laver jeg andre opgaver magen til de opgaver du hjalp mig med .. :)


Brugbart svar (1)

Svar #11
22. september 2013 af LeonhardEuler

A = ∫ba f(x)dx ⇒ F(b) - F(a)

A = ∫01 (x3)dx = [1/4•x4]0=  F(1) - F(0) = (1/4•14) - (1/4•04) = 1/4


Svar #12
22. september 2013 af Aleynaa

Hvor kommer 1/4 fra ?


Brugbart svar (1)

Svar #13
22. september 2013 af matematiknissen (Slettet)

f(x) = x3

Du ved, at når man differentierer x opløftet til en eller anden potens, så hiver man potensen ned foran og trækker 1 fra potensen. Når man skal finde en stamfunktion, skal man i princippet gøre det modsatte. I det konkrete tilfælde starter vi med at lægge 1 til potensen (men vi skal huske senere at "justere" faktoren foran). Vi får

F(x) = x4

Vi prøver nu at differentiere for at kontrollere, om vi får det rigtige:

F'(x) = 4 x3

Dette er næsten korrekt, hvis det ikke lige var for det 4-tal, der nu står foran. Vores næste gæt er derfor

F(x) = 1/4 x4

Hvis vi differentierer, får vi

F'(x) = 1/4 * 4 * x3 = x3

Dette giver det rigtige, så F(x) = 1/4 x4 er en stamfunktion til f(x).

(Samtlige stamfunktioner vil være F(x) = 1/4 x4 + k )


Brugbart svar (1)

Svar #14
22. september 2013 af mathon

#12  
              F(x)  =  ∫x3dx = (1/4)x4 + k

              01x3dx  = [(1/4)x4]01 = (1/4)•14 - (1/4)•04  = (1/4)•1 - 0 = (1/4)


Skriv et svar til: opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.