Matematik

Hjælp til vektor opgave

22. september 2013 af cre (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Jeg har vedhæftet opgaven :)

Løser jeg den korrekt?

d=1,5 m * sin(20) = 1,36942 m

Derefter

M= F*d= 3 kN * 1,36942 = 4,10826 kN*m

Og hvordan kan jeg udfra tallet se, hvilken vej 'the moment of the force' skal vende?

Vedhæftet fil: opgave.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
22. september 2013 af mathon

'the moment of the force'
                                            Mo = F x d

.

     Mo, F og d    danner et højretreben hvor Mo er vinkelret på både F og d.


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. september 2013 af peter lind

Det er korrekt. Du kan ikke ud fra tallet se hvilken vej kraftmomentet skal vende. Der må du enten se på figuren eller bruge vektorregning


Svar #3
22. september 2013 af cre (Slettet)

Tak for svar!

Men hvordan kan jeg ud fra tegningen se, om kraften går med uret eller mod uret?

Er det ikke sådan det skal forstås. Jeg finder en kraft, som enten kører med eller mod uret rundt om punkt O, og så skal jeg bagefter mit resultat tegne en pil, som viser det?


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. september 2013 af mathon

    Jo!


Svar #5
22. september 2013 af cre (Slettet)

Ved en opgave (se vedhæft.) som denne, hvor vinklen ikke er oplyst. Der plejer man at kunne udregne vinklen ved at sige (100N/5)*3 eller (100N/5)*4 afhængig af akserne. Hvordan kan jeg på figuren se, om jeg skal regne ud fra den vandrette eller lodrette? 

Vedhæftet fil:opgave1.jpg

Skriv et svar til: Hjælp til vektor opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.