Matematik

Vinkel ml. vektorer

22. september 2013 af mehmether (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej derurde!

Hvis jeg skal finde en vinkel mellem to vektorer, AB og AC, og har givet punkterne A(-1,1), B(1,4) og C(3,-1)  hvordan gør jeg?

Mange tak hvis i kan hjælpe!


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. september 2013 af 123434 (Slettet)

http://www.webmatematik.dk/lektioner/matematik-a/vektorer-i-2d/vinkel-mellem-vektorer


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. september 2013 af PeterValberg

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #3
22. september 2013 af mehmether (Slettet)

Mange tak for dit hurtige svar - men forstår ikke hvordan det kan beregnes udfra tre punkter, når der ingen vektoere er givet


Svar #4
22. september 2013 af mehmether (Slettet)

Jeres* hurtige svar!


Svar #5
22. september 2013 af mehmether (Slettet)

???


Brugbart svar (0)

Svar #6
22. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

Start med at beregne de to vektorer AB og AC, og beregn så vinklen mellem de to vektorer. Benyt

AB = OB - OA ,

hvor O er koordinatsystemets begyndelsespunkt.

Hvis v er vinklen mellem de to vektorer, haves

cos(v) = (ABAC) / (|AB|·|AC|)


Brugbart svar (0)

Svar #7
23. september 2013 af mathon

#0

til din beregningskontrol

                       Define ab = [1,4] - [-1,1]
                       Define ac = [3,-1] - [-1,1]

                         
beregning af
vektorvinkel
                        cos-1(dotP(unitV(ab),unitV(ac)))

 


Skriv et svar til: Vinkel ml. vektorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.