Matematik

Hvordan regner jeg disse 2 opgaver ud?

23. september 2013 af Dahl1148 (Slettet) - Niveau: B-niveau

opgave 2

En funktion f har forskriften
f (x)=7x+b ,
hvor b er et tal. Punktet P(3, 31) ligger på grafen for f .
Bestem tallet b .

opgave 4 

Prisen på vareudbringning med et transportfirma er givet ved
f (x)=15x+75 ,
hvor f (x) er prisen (angivet i kr.) for at transportere varer x km.
Bestem prisen for at transportere varer 10 km. Beskriv, hvad konstanterne 15 og 75
fortæller om prisen på vareudbringningen.
 

opgave 7

To funktioner f og g er givet ved
f (x)= x2−7x+16 og g(x)= x+1.
a) Bestem f (8) .
Grafen for f er en parabel.
b) Bestem parablens toppunkt.
c) Løs ligningen f (x)= g(x) .

opgave 9

På figuren ses trekant ABC , hvor AB =7 og højden 5 b h = .
a) Bestem ∠A .
Arealet af trekant ABC er 25.
b) Bestem AC .
c) Bestem omkredsen af trekant ABC.


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. september 2013 af mathon

…og hvor lidt mangler du hjælp til af disse to opgaver - ser jeg dobbelt?    :-)


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#0. Du har formuleret 4 opgaver.

2. Indsæt punktets koordinatsæt i forskriften og løs for b.

4. Beregn f(10). Prøv derefter at beregne f(0) og f(1).

7. Følg instruktionerne i opgaven. Benyt formlen for parabelens toppunkt. Slå op i bogen.

9. Formuler opgaven ordentligt. Der menes sikkert hb = 5 .
a) Benyt udtrykket hb = c·sin(A) til at bestemme vinkel A.
b) Benyt T = (1/2)·b·hb
c) Omkredsen er P = a+b+c. Benyt en cosninusrelation til at bestemme a.


Svar #3
24. september 2013 af Dahl1148 (Slettet)

Villle have ændret spørgsmålet, men det var forsent :) 
 

- Tak Andersen11 


Skriv et svar til: Hvordan regner jeg disse 2 opgaver ud?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.