Matematik

Beregn værdigen at udtrykkene

23. september 2013 af Emiliemusen (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hej alle sammen.

Jeg sider og laver matematik lektier da der dukker en opg. op som jeg ikke helt ved hvad jeg skal gøre med.... Så jeg håber at der er en af jer der kan hjælpe mig?

Der står: Beregn værdigen af udtrykkene for a=-8 og b=7

a. 3a(b-1)-ab

Jeg ved godt hordan man normalt beregner værdigen at et udtryk jeg ved bare ikke hvad jeg skal gøre med parentesen....

Håber at der er en der kan hjælpe 

-Emiliemusen


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. september 2013 af LeonhardEuler

Erstat a og b med talværdierne og beregn udtrykket.


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

Det hedder værdien. Der er ikke tale om at være værdig her.

Indsæt værdierne for a og b i udtrykket og bergen så udtrykkets værdi. Udregn parentesen indefra.

3a(b-1) - ab = 3·(-8)·(7-1) - (-8)·7 = ...


Svar #3
23. september 2013 af Emiliemusen (Slettet)

Tak, men hvad gør jeg med parenteserne? ophæver jeg dem eller ganger ind i dem?


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#3

Regn parentesen (7-1) ud først og gang så talene sammen.


Svar #5
23. september 2013 af Emiliemusen (Slettet)

Tusin tak for hjælpen! kan det passe at svaret er -200?


Brugbart svar (0)

Svar #6
23. september 2013 af LeonhardEuler

#5

Nej.


Skriv et svar til: Beregn værdigen at udtrykkene

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.