Matematik

Faktoriser-om muligt- hvert af følgende andengradspolynomier

24. september 2013 af Rikke65 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Nogen der kan hjælpe med dise 3?? de må ikke regnes i regneprogrammer

f(x)=2x^2+9x-5


g(x)=x^2+6x+9


h(x)=3x^2+2x+5

håber der nogen der kan hjælpe :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. september 2013 af peter lind

Find rødderne i polynomierne. Hvis der ikke er nogen rødder kan polynomierne ikke faktoriseres. Hvis rødderne er r1 og r2 kan polynomierne faktoriseres som a(x-r1)(x-r2) hvor a er koefficienten til x2


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. september 2013 af PeterValberg

Kend dine kvadratsætninger :-)

g(x) = x2+6x+9

kvadratet på første led

kvadratet på andet led

det dobbelte produkt

(a+b)2 = (a+b)(a+b) = a2 + 2ab + b2

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. september 2013 af 123434 (Slettet)

Er der en formel hvorpå man kan finde rødderne?


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. september 2013 af peter lind

Det burde stå i din bog; men du kan også se metoden på http://ga.randers-hf-vuc.dk/matlex/ligninger.html#andengrad


Skriv et svar til: Faktoriser-om muligt- hvert af følgende andengradspolynomier

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.