Matematik

opstil ligning ud fra en tekst

24. september 2013 af EmmaDalager (Slettet) - Niveau: C-niveau

Niels har fået en slikpose. Han spiser halvdelen selv. hans storebror får halvdelen af resten. Hans søster får to tredjedele af det der nu er tilbage. Så er der lige to stykker slik til hver af sidekammeraterne tilbage.

Hvor mange stykker slik var der i posen??

Jeg er meget i tvivl om hvordan jeg skal stille ligningen op. vil i hjælpe mig???? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. september 2013 af PeterValberg

Tanker til overvejelse

Der er x stykker slik i posen før den åbnes :-)

Niels spiser halvdelen (1/2) .....hvor meget er der tilbage?...som brøk?

storebroderen spiser halvdelen af halvdelen (1/2)/2, hvor meget er det og
hvor meget er der tilbage (udtrykt som brøk)?

søsteren får 2/3 af resten, hvor meget er der nu tilbage (udtrykt som brøk)
denne rest er lig med to stykker slik, - regn nu ud, hvor meget, der var i posen
fra begyndelsen :-) 

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. september 2013 af SuneChr

Slikposen indeholder x stk

Niels                         x/2
Storebror                  (x/2)/2
Søster                      (2/3)·(x - x/2 - (x/2)/2)
Sidekammeraten     2

Der kan vel kun være én sidekammerat?
 


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. september 2013 af mathon

     Niels spiser                                                                                      (1/2)x
     rest1 = (1/2)x
     Storebror spiser  (1/2)•(1/2)x =                                                        (1/4)x       
     rest2 = (4x/4) - (2/4)x - (1/4)x = (1/4)x
     Søster spiser (2/3)•(1/4)x =                                                            (2/12)x
     rest3 = (12x/12) - (6/12)x - (3/12)x - (2/12)x = (1/12)x 
     sidekammerater spiser                                                                (1/12)x = 4

hvoraf
                                                   x = 48            
  


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. september 2013 af PeterValberg

#3 flot, endelig giv spørgeren hele løsningen.... hvad blev der af intentionerne i 
    betingelserne for indlæg på SP

http://billedeupload.dk/?v=cy5hP.png

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. september 2013 af mathon

#4

cy5hP.png

   "…så vidt muligt …"   betyder som en hovedregel, som fraviges, når det ikke skønnes hensigtsmæssigt
      at være fundamentalist.

      Brøkregning - som pvm dagligt oplever som værende en for hans elever næsten uoverstigelig hurdle -
      burde mildne hans selvretfærdige indstilling til denne opgaves hjælperpræsentation.


Svar #6
24. september 2013 af EmmaDalager (Slettet)

tak alle :)


Brugbart svar (0)

Svar #7
24. september 2013 af 123434 (Slettet)

Hvordan har du fundet 48?#


Skriv et svar til: opstil ligning ud fra en tekst

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.