Matematik

Areal af tetraedre

24. september 2013 af 09xcc (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hvordan findes overfladearealet af et tetraedre på formen ?(α,u) = ?((0, 0, 0),a(α),b(α),c(α,u))?

* Hele opgaven lyder:

Vi ser på en familie af tetraedre, som er de?neret ved hjælp af to parametre a og u således:

?(α,u) = ?((0, 0, 0),a(α),b(α),c(α,u)) 

hvor

a(α) = (α*cos(π/6),α*sin(π/6), 0) 
b(α) = (α*cos(π/6),α*sin(π/6), 0) 
c(α,u) = (2/3*α*cos(π/6), 0,u) 

Antag, at det totale over?adeareal af ?(α,u) er fast og er givet ved

Areal(?(α,u)) = 1 

Bestem ? under den betingelse ? de to parameterværdier α og u således at rumfanget af ?(α,u) er størst
muligt.


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

Benyt vektorregning til at beregne arealerne af de fire overfladetrekanter.

Opstil udtrykket for rumfanget V = (1/3)·h·G . G er arealet af trekanten i grundfladen, mens h er tetraederets højde.

Benyt også, at

cos(π/6) = (√3)/2 og sin(π/6) = 1/2 .

De to parametre er α og u, ikke a og u.


Svar #2
24. september 2013 af 09xcc (Slettet)

 Hele opgaven lyder:

Vi ser på en familie af tetraedre, som er defineret ved hjælp af to parametre a og u således:

tetraedre(α,u) = tetraedre((0, 0, 0),a(α),b(α),c(α,u)) 

hvor

a(α) = (α*cos(π/6),α*sin(π/6), 0) 
b(α) = (α*cos(π/6),α*sin(π/6), 0) 
c(α,u) = (2/3*α*cos(π/6), 0,u) 

Antag, at det totale overfladeareal af tetraedre(α,u) er fast og er givet ved

Areal(?(α,u)) = 1 

Bestem - under den betingelse - de to parameterværdier α og u således at rumfanget af tetraedre(α,u) er størst
muligt.

Hvordan løses dette, og hvordan benyttes det at 

cos(π/6) = (√3)/2 og sin(π/6) = 1/2 .

??


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Du gør dit spørgsmål helt uoverskueligt ved at gentage al teksten fra #0 og #1. Henvis i stedet til et indlæg ved at benytte notationen #n.

Der er givet fire punkter i rummet, der danner hjørnerne i et tetraeder. De afgrænser 3 ad gangen de fire flader, der er trekanter. Man kan benytte vektorregning til at beregne arealerne af disse fire trekanter.

Tetraederets højde er parameteren u, så tetraederets rumfang beregnes ved at benytte

V = (1/3)·u·G ,

hvor G er arealet af trekanten i xy-planen.


Svar #4
24. september 2013 af 09xcc (Slettet)

Ved den funktion for rumfaanget får man, hvad jag kan se, to ubekendte, og herudover er a stadig ubekendt?


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#4

Man får udtrykt G ved α (ikke ved a), og rumfanget er da

V = (1/3)·u·G(α) .

Man benytter kravet om overfladearealet A = 1 til at isolere en af de to parametre α og u og kan så finde maksimum for funktionen V(α) .

Der må være en eller flere fortegnsfejl  i dit udtryk for punkternes koordinater, da dit udtryk for a og b giver samme punkt.


Svar #6
25. september 2013 af 09xcc (Slettet)

Der er fortegnsfejl i udtrykket for b (den skal hedde -sin(π/6).

Hvordan opstilles udtrykket for det totale overfladeareal af tetraedret?


Brugbart svar (0)

Svar #7
25. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#6

Beregn arealerne af de fire trekanter OAB, OAC, OBC, og ABC.


Svar #8
25. september 2013 af 09xcc (Slettet)

Jeg kan nu finde volmenet udtrykt ved alpha, men da både volumenet og alpha er ubekendte, ved jeg ikke hvordan jeg skal komme videre herfra?


Brugbart svar (1)

Svar #9
25. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#8

Man benytter betingelsen for overfladearealet A = 1 til at eliminere den ene parameter u . Derved udtrykkes voluminet som en funktion V(α) , og man skal så finde maksimum for funktionen V(α) .


Skriv et svar til: Areal af tetraedre

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.