Matematik

Matematik hjælp :)

24. september 2013 af dedeli (Slettet) - Niveau: B-niveau

jeg har problemer med denne opgave :):

En parabel er givet ved forskriften:
f(x)=3x^2+bx+c

a) Bestem b og c, så parablen får rødderne 2 og 3.

b) Bestem b og c, så parablen får dobbeltroden -2.
 håber nogen kan hjælpe :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
24. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

Et 2.-gradspolynomium med rødderne r1 og r2 har formen

f(x) = a·(x-r1)·(x-r2)


Svar #2
24. september 2013 af dedeli (Slettet)

Kan du ikke give flere ledetråde, har lidt svært ved at forstå det :)


Brugbart svar (1)

Svar #3
24. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#1

Et 2.-gradspolynomium af formen 3x2 + bx +c , der skal have rødderne 2 og 3, må have formen

f(x) = 3·(x-2)·(x-3) .

Gang polynomiet ud og aflæs koefficienterne b og c.


Svar #4
24. september 2013 af dedeli (Slettet)

så bliver den jo 3(x^2 +6-5x)


Brugbart svar (1)

Svar #5
24. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#4

Ja. Gang så faktoren 3 ind i parentesen og aflæs værdierne for konstanterne b og c.


Svar #6
24. september 2013 af dedeli (Slettet)

3·x^2=9x
3·6=18
3·(-5x)=-15x
dvs. 9x+18-15x:) kan det passe?


Svar #7
24. september 2013 af dedeli (Slettet)

eller vent den giver 3x^2-15x+18 dvs. så er b= -15 og c = 18 er det rigtigt? :)


Brugbart svar (1)

Svar #8
24. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#6

Nej, du kan ikke lave x2 om til x.

3·(x2 -5x +6) = 3·x2 -3·5·x + 3·6 = ...


Brugbart svar (1)

Svar #9
24. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#7

Ja, det er korrekt.


Svar #10
24. september 2013 af dedeli (Slettet)

Som jeg skrev lige efter :) men tak skal du have!! :D


Brugbart svar (1)

Svar #11
24. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#10

Jeg besvarede hvert af dine indlæg efterhånden som de dukkede op.


Skriv et svar til: Matematik hjælp :)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.