Fysik

hjælp til aflevering - joules lov

24. september 2013 af plamesaen (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej derude, jeg vil gerne have lidt hjælp til min fysik rapport. Jeg har lavet følgende forsøg:

I første måleserie holdes spænding og strømstyrke konstant. Modstanden sænkes ned i vandet og vandets temperatur måles som funktion af tiden. Både tid og temperatur noteres løbende.

Jeg har lavet en graf for mine målinger hvor a=0,015 så når der er gået 1 sekund er temperaturen steget med 0,015grader celcius. 

Hvordan beregner jeg "a" og hvad er de forskellige faktorer hvis det skal indsættes som y = a*x+b??

(jeg har tid ud af x-aksen og temperatur op ad y-aksen)


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. september 2013 af Erik Morsing (Slettet)

modstanden stiger med temperaturen (med mindre der er tale om en negativ temperaturkoeffecient), så du skal lave et skema, der viser R som funktion af T, R = f(T) eller som du skriver R = aT + R0

Så brug R for modstand og T for temperatur i stedet for x og y.


Svar #2
24. september 2013 af plamesaen (Slettet)

mange tak


Skriv et svar til: hjælp til aflevering - joules lov

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.