Matematik

Potensfunktioner: Proportionale / omvendt proportionale

25. september 2013 af efs (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej. 

Jeg har en opgave for om potensfunktioner, hvor jeg skal besvare disse spørgsmål. 

a)
To variable, x og y, siges at være proportionale, hvis der findes en konstant, k, så: y=k*x. 
Forklar, hvorfor dette er et eksempel på en potensfunktion. Hvad er a og b? 

b) 
To variable, x og y, siges at være omvendt proportionale, hvis der findes en konstant, k, så: y=k*1/x
Forklar, hvorfor dette er et eksempel på en potensfunktion. Hvad er a og b? 
 

c) 
Forklar, hvorfor formlen y = kvadratroden(x) er et eksempel på en potensfunktion. Hvad er a og b? 

Jeg ved jo godt, at der er en sammenhæng mellem x og y, men hvordan finder jeg a og b? Jeg er rimelig lost, og jeg skal aflevere den på fredag.. Vi fik først hele afleveringen for i mandags, så har været ret presset over den... 

Håber der er nogle, der kan hjælpe! :-) 
På forhånd tak... 


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

a) En potensfunktion har formen

y = b·xa .

Prøv nu at se, hvad a og b skal være for at give funktionen y = k·x = k·x1 .

Prøv nu selv i de andre tilfælde.


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. september 2013 af mathon

b) 
                              y = k•(1/x) = k•x-1 = b•xa   


Skriv et svar til: Potensfunktioner: Proportionale / omvendt proportionale

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.