Matematik
Konstanter
31. oktober 2005 af
Poler (Slettet)
F(x)=ax^3+bx+1
a og b er konstanter..
Jeg skal finde disse konstanter når jeg ved at grafen for f har førsteaksen som tangent i punktet (1,0)..
Hvordan gøres dette??
Altså...
Jeg ved jo at: f(1)=0 og at f`(1)=0...
a og b er konstanter..
Jeg skal finde disse konstanter når jeg ved at grafen for f har førsteaksen som tangent i punktet (1,0)..
Hvordan gøres dette??
Altså...
Jeg ved jo at: f(1)=0 og at f`(1)=0...
Svar #1
31. oktober 2005 af Kim Svenningsen (Slettet)
Du får disse to ligninger:
a + b + 1 = 0
3a + b = 0
Heraf kan du let bestemme a og b.
Hvis du vil have yderligere hjælp, så skriv tilbage.
a + b + 1 = 0
3a + b = 0
Heraf kan du let bestemme a og b.
Hvis du vil have yderligere hjælp, så skriv tilbage.
Svar #2
31. oktober 2005 af Duffy
f(x)=ax^3+bx+1
a og b er konstanter..
Jeg skal finde disse konstanter når jeg ved at grafen for f har førsteaksen som tangent i punktet (1,0)..
Hvordan gøres dette??
Altså...
Jeg ved jo at: f(1)=0 og at f`(1)=0...
f'(x)= 3ax^2 + b
f'(1)=0 ,
3a·1^2 + b = 0 ,
3a + b = 0 .
%%%%%%%%%%%
f(1) = 0 ,
a·1^3 + b·1 + 1 = 0 ,
a+b+1=0
b = -a-1 .
%%%%%%%%%%%
3a + b = 0
b = -a-1
%%%%%%%%%%
3a + (-a-1) = 0
2a - 1 = 0
a = 1/2
%%%%%%%%%%
b = -a-1 = -1/2 - 1 = -3/2
Duffy
a og b er konstanter..
Jeg skal finde disse konstanter når jeg ved at grafen for f har førsteaksen som tangent i punktet (1,0)..
Hvordan gøres dette??
Altså...
Jeg ved jo at: f(1)=0 og at f`(1)=0...
f'(x)= 3ax^2 + b
f'(1)=0 ,
3a·1^2 + b = 0 ,
3a + b = 0 .
%%%%%%%%%%%
f(1) = 0 ,
a·1^3 + b·1 + 1 = 0 ,
a+b+1=0
b = -a-1 .
%%%%%%%%%%%
3a + b = 0
b = -a-1
%%%%%%%%%%
3a + (-a-1) = 0
2a - 1 = 0
a = 1/2
%%%%%%%%%%
b = -a-1 = -1/2 - 1 = -3/2
Duffy
Skriv et svar til: Konstanter
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
