Kemi

Oxidations tal

26. september 2013 af CecilieMod (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg skal lave en fremlæggelse som fotosyntese i kemi og hertil skal jeg lave oxidationstal til reaktionen. Der ser således ud:


?CO2 + H2O -> C6H12O6 + O2

Jeg har tildelt oxidationstal til dem således:


?C= 4, O2=-2, H2=1, O=-2, C6=0, H12=1, O6=-2, O2=-2 eller 0, er i tvivl ved denne. 

Men så skal vi også skrive hvad 2 af dem falder med, den ene skal være , som falder med 4, men hvad skal den anden være? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. september 2013 af mathon

Det hedder oxidationstrin.
Det er det enekelte atom, som tildeles et oxidationstrin.
               
               +4               0
                CO2           C6H12O6


           


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. september 2013 af mathon

enekelte  -->  enkelte


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. juni 2014 af maikenmarie

hvorfor har carbon + 4? 


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. juni 2014 af mathon

#3
          fordi O har OT -2


Brugbart svar (0)

Svar #5
12. juni 2014 af maikenmarie

Det forstår jeg ikke..

Er det ikke sådan: o=-2

Og et tal uden ladning = 0 ?

Brugbart svar (0)

Svar #6
12. juni 2014 af mathon

#5

     Et tal har ingen ladning.

     Summen af de i et molekyle indgående atomers oxidationstal er lig med ladningen udadtil.

     N OT for C er x,
     gælder
                       x + 2·(-2) = 0
                       x - 4 = 0
                       x = 4 = +4


Brugbart svar (0)

Svar #7
12. juni 2014 af maikenmarie

Tak for tiden, tror jeg giver op, forstår det ikke

Brugbart svar (0)

Svar #8
12. juni 2014 af mathon

N OT for C er x,   --->   Når OT for C er x,


Brugbart svar (0)

Svar #9
14. juni 2014 af maikenmarie

Altså er Carbon +4 fordi det mangler 4 for at opfylde oktetreglen?

Brugbart svar (0)

Svar #10
14. juni 2014 af mathon

Nej.
           Oxidationstrinnet for C i CO2 er +4, fordi +4 + 2·(-2) = 0, som er ladningen af CO2 udadtil.


Skriv et svar til: Oxidations tal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.