Matematik

2 ligninger med 2 ubekendte

27. september 2013 af mott94 (Slettet)

jeg skal skabe 2 ligninger med 2 ubekendte udfra denne sætning: 

summen af 2 tal er 8, og tallenes produkt er 12.
Bestem tallene.


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

Kald tallene x og y. Hvad er da deres sum, og hvad er tallenes produkt, udtrykt ved x og y? Sæt disse lig med de opgivne tal, og løs det fremkomne ligningssystem.


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. september 2013 af SuneChr

Én ligning kan også løse opgaven:
Der gælder:
x2 + a·x + b  =  0
har rødderne  p og q

p + q = - a  ∧  p·q = b
 


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Ja, den ville jeg have foreslået, når TS var nået frem til det grundlæggende ligingssystem.


Skriv et svar til: 2 ligninger med 2 ubekendte

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.