Matematik

Areal

28. september 2013 af [email protected] (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej

Jeg har vedhæftet formen for det areal der skal bestemmes.

Hvordan bestemmer jeg det ?

Hvis vi siger at den har målene b*h*t (bredde, højde og tykkelse) Indre radius=1 og ydre radius=1,5.

- Skal man først bestemmes for de et firkant også trække hullet fra også trække et lille firkantet areal fra også multiplicer to cirkel areal med de to radiuser ?

Tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. september 2013 af SuneChr

Det hedder
en radius, radien, flere radier, alle radierne.

Vedhæftet fil:SP 2809130102.PNG

Brugbart svar (1)

Svar #2
28. september 2013 af Stats

#1

Ental ubestemt      Ental bestemt         Flertal ubestemt     Flertal bestemt
en radius             radien, radiusen   radier, radiuser    radierne, radiuserne

Det kan staves på begge måder...

- - -

Mvh Dennis Svensson


Brugbart svar (1)

Svar #3
28. september 2013 af SuneChr

# 2

Ja, sørme så. - Jeg er skuffet over sprogets forfald. Dog er der vist frit valg, om der skal ét s eller to.



 

Vedhæftet fil:SP 2809130134.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #4
28. september 2013 af Sapfort (Slettet)

#3 Nej, det er ikke valgfrit.


Brugbart svar (1)

Svar #5
28. september 2013 af SuneChr

# 4



 

Vedhæftet fil:SP 2809130719.PNG

Svar #6
28. september 2013 af [email protected] (Slettet)

Jeg beklager sproget. Jeg skrev det i en hast uden at give meget til det.
- Det er desuden et tråd om matematik og ikke sprog/grammatik eller andet.
- Håber i kan hjælpe. Har prøvet at udnyttet symmetrien, men det har ikke lykkes mig at finde det rigtige.

 


Brugbart svar (0)

Svar #7
28. september 2013 af Sapfort (Slettet)

Areal = 2b + 1,25π

b er længden på stykket. Se billedet.


Svar #8
28. september 2013 af [email protected] (Slettet)

Hvorfor lig præcis 1,25 ?
- hvad nu, hvis højde og bredde ikke var li hinanden ?


Brugbart svar (0)

Svar #9
28. september 2013 af Sapfort (Slettet)

1,25 fordi:

Den store cirkel minus den lille cirkel. (Cirkler hjørnerne kan danne)

π • 1,52 - π • 12 = π(1,52 - 12) = π(2,25 - 1) = 1,25π

Hvis højde og bredde var forskellig.

Areal = b + h + 1,25π


Svar #10
28. september 2013 af [email protected] (Slettet)

Så mangler du selvfølelig at gange med tykkelsen.
- Men af dimension 50x30x3 skal give et areal på 434, hvilket det ifølge din formel ikke giver.


Brugbart svar (0)

Svar #11
28. september 2013 af Sapfort (Slettet)

Tykkelsen?

Jeg arbejder i 2-d. Det er umulig at vide noget om 3-d, når tegningen er 2-d.


Brugbart svar (1)

Svar #12
29. september 2013 af SuneChr

Vedhæftet fil:SP 2909130144.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #13
29. september 2013 af Sapfort (Slettet)

Hvordan kan indre radius og ydre radius være henholdsvis 1 og 1,5 samtidig med at tykkelsen er 3?

Kan du skrive opgaven op, som den originalt står?


Skriv et svar til: Areal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.