Matematik

Ligninger

28. september 2013 af elb93 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej 

er der ikke en venlig sjæl, som kan hjælpe mig med disse ligninger, da jeg ikke rigtig forstår det.

Opgave 1: isoler t i formlen  3s= (6p)/(t+p)

Opgave 2: isoler T i formlen: V=           (T-t)* S                                                           

                                                V= L*-----------     (over og under brøkstreg)

                                                             d

Opgave 3 reducer: x(x-2y) + (x+y)² + (x+y)(x-y)

Opgave 4:reducer: (3a+b)(3a-b)-(3a+b)² +6ab

Opgave 5: skriv udtrykket (a³)²* *(a²) i -1 på formen a i x-te

Opgave 7


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. september 2013 af 123434 (Slettet)

Et bud:

3s=(6p)/(t+p)

3s/6p=(t+p)

3s/6p-p=t

s/3p-p=t

V=(T-t)* S  

V/S=(T-t)

V/S+t=T


Brugbart svar (1)

Svar #2
28. september 2013 af mette48 (Slettet)

Opgave 1: isoler t i formlen  3s= (6p)/(t+p)

gang med (t+p) i alle led og forkort brøken

del med 3s på begge sider

træk p fra på begge sider

----------------------------------------------------------------

Opgave 2: isoler T i formlen: V=           (T-t)* S                                                           

                                                V= L*-----------     (over og under brøkstreg)

                                                             d

gang med d og del med L*S på begge sider af =

læg t til på begge sider

---------------------------------------------------------------------------

generelt for 3 og 4 gang ind i parenteserne og brug kvadratreglerne

Opgave 3 reducer: x(x-2y) + (x+y)² + (x+y)(x-y)

Opgave 4:reducer: (3a+b)(3a-b)-(3a+b)² +6ab

--------------------------------

Opgave 5: skriv udtrykket (a³)²* *(a²) i -1 på formen a i x-te

skriv opgaven rigtig og brug potensreglerne

-----------------

Opgave 7 glemte du at skrive


Svar #3
29. september 2013 af elb93 (Slettet)

mange tak for svar

men der i opgave 2, hvordan fjerner jeg d. Kan jeg godt bare flytte det over på den anden side af =  ?


Brugbart svar (0)

Svar #4
29. september 2013 af mathon

Opgave 2: isoler T i formlen:    V = (T-t)* S      

                                T - t = (V/S)

                                T = (V/S) + t              S ≠ 0


Brugbart svar (0)

Svar #5
29. september 2013 af mette48 (Slettet)

Læs i #2 om opgaven, der står det

#4  har stadig ikke opdaget d-et  i nævneren


Svar #6
29. september 2013 af elb93 (Slettet)

er stadig itvilv om disse:

opg. 1 isoler T:  V= (L*(T-t) *S)/d 

opg.2 reducer ((p+q²) -4pq/p-q

opg.3 (5x³ - 25x²y)/(3x² - 15xy)


Brugbart svar (0)

Svar #7
29. september 2013 af mette48 (Slettet)

Der stør i #2 hvad du skal gøre

Lad os se hvad du selv kommer til ved at følge vejledningen


Brugbart svar (2)

Svar #8
29. september 2013 af mathon

…det var da også en fumlet skrivemåde:

                          (T-t) • S
                   V = ----------
                               d
.

                    (T-t) • S = V•d
.

                              V•d
                    T-t =  ------
                                S

.

                            V•d
                    T =  ------ + t
                              S

 

                 


                  

                 


Skriv et svar til: Ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.