Matematik

Ligning

29. september 2013 af Zall - Niveau: A-niveau

Hej jeg har to ligninger som er rimelig simple, men jeg kan simpelthen ikke får dem lavet:
a. (2x -1)/4x = x/(2x-5)
b. 3/(2x-1) + 4 = 13x/15

Jeg prøver og gange over kors, men det virker ikke rigtigt
Plz hjælp.


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. september 2013 af 123434 (Slettet)

Et bud:

3/(2x-1) + 4 = 13x/15

3*15=45

3/(2x-1)*45+4=13x/15*45


Svar #2
29. september 2013 af Zall

Jeg ved ikke helt, den kommer ikke helt til at passe tror jeg, men ellers tak :D


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. september 2013 af Gliates (Slettet)

#0

..

 A  (2x -1)/4x = x/(2x-5)

  x = 5/12

B  3/(2x-1) + 4 = 13x/15

To løsninger  x =  3/26 V x = 5


Svar #4
29. september 2013 af Zall

A er forkert
Men hvordan kom du frem til svaret ved B :D


Skriv et svar til: Ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.