Matematik

1 kvadratsætning

29. september 2013 af Dstudge (Slettet)

Har fået til opgave at lave nogle kvadrat sætninger, men vil gerne være 100p på at jeg gør det rigtigt... 

Hvis nogle kunne komme med en forklaring på denne ville det være perfekt, da næsten alle af opgaverne minder om den

(3x-y)^2


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. september 2013 af mathon

      (a - b)2 = a2 - 2ab + b2


             sæt a = 3x og b = y


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

Benyt kvadratsætningen

(a+b)2 = a2 + 2ab + b2 

med a = 3x og b = -y .


Svar #3
29. september 2013 af Dstudge (Slettet)

En der evt kunne lave den (3x-y)^2 ? Er stadig ikke helt sikker på at jeg har fanget den.


Brugbart svar (0)

Svar #4
29. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#3

(3x - y)2 = (3x)2 + 2·3x·(-y) + (-y)2 = .... (fortsæt nu selv).


Brugbart svar (0)

Svar #5
29. september 2013 af mathon

     (a - b)2 = a2 - 2ab + b2

     (3x - y)2 = (3x)2 - 2•(3x)•y + y2  =  9x2 - 6xy + y2


Skriv et svar til: 1 kvadratsætning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.