Matematik

To ligninger med to ubekendte

29. september 2013 af Birgitpigen (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej igen igen! 
Har her to ligninger med to ubekendte y=x+6y=-14 og y=-2x+2y=-14

Så forlænger jeg ligning to, så den kommer til at se således ud: 

y=-6x+6y=-42. 

Men hvordan kommer jeg så videre herfra? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. september 2013 af PeterValberg

indlæg trukket tilbage :-)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. september 2013 af PeterValberg

Okay, jeg "læste indenad" kan jeg se :-) SORRY

Du forlænger den ene ligning (med 3, ikke sandt?)

i)  x + 6y = -14
ii) -6x + 6y = -42

Subtrahér dem (venstre siderne for sig og højre siderne forsig)

x + 6y - (-6x + 6y) = -14 - (-42)

reducér og bestem x
bestem derefter y ved indsættelse af x i den ene ligning

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. september 2013 af mette48 (Slettet)

#0

y=x+6y=-14 og y=-2x+2y=-14

dette er en forkert måde at skrive ligningerne på

de 2 ligninger er    x+6y=-14   og   -2x+2y=-14 (bemærk at det første y i dem begge er fjernet)


Svar #4
29. september 2013 af Birgitpigen (Slettet)

Jeg har fået dem til at gå op, så tusind tak for hjælpen!

Skriv et svar til: To ligninger med to ubekendte

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.