Matematik

hjælp matematik

30. september 2013 af 12hus (Slettet)

Hvor meget kan der ca. være i flasken med akrylfarve?

falsken er vedlagt

Vedhæftet fil: rumfang.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
30. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

Opdel flasken i en cylinder og en keglestub. Antag, at de givne mål er indvendige mål. Man kender højder og diametre.


Svar #2
30. september 2013 af 12hus (Slettet)

jeg ved hvad er formel for en cylinder : pi*r*h

keglestub  [V = \frac{1}{3}\cdot \pi\cdot h\cdot (R^2 + r^2 + R\cdot r)]

hvad er det jeg skal 


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Jeg ved ikke, hvordan du læser det for keglestubben, men det er

V = (π/3)·h·(R2 + r2 + Rr)

Indsæt de to radier r og R og højden h.


Svar #4
30. september 2013 af 12hus (Slettet)

hvordan kan jeg finder radier 


Brugbart svar (0)

Svar #5
30. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#4

En radius er det halve af diameteren.


Svar #6
30. september 2013 af 12hus (Slettet)

1/3*A13*18*(6^2+3^2+6*3=1187,522

er vi enig


Brugbart svar (0)

Svar #7
30. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#6

Nej, overhovedet ikke. Du læste åbenbart ikke forklaringen i #5. Og hvad står A13 for ? Og hvor kommer faktoren 18 fra?

Beregn rumfanget af cylinderen for sig, og rumfanget af keglestubben for sig, og læg de to rumfang sammen til sidst.


Svar #8
30. september 2013 af 12hus (Slettet)

A13 er pi


Svar #9
30. september 2013 af 12hus (Slettet)

pi sstår for a13

cylinder =A13*3^2*3=84,823

keglestub : 1/3*A13*16*(6^3+6^2+6*6)=4825,486

er vi e nige


Brugbart svar (0)

Svar #10
30. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#9

Nej, det er vi bestemt ikke.

Start med at bestemme radius og højden for cylinderen, og radierne og højden for keglestubben.

For tallet pi skriver man π .


Svar #11
30. september 2013 af 12hus (Slettet)

hmm


Brugbart svar (0)

Svar #12
30. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#9

Synes du selv, at det lyder rimeligt, ud fra den vedlagte tegning, at den lille keglestub foroven skulle have et rumfang, der er ca 50 gange større end cylinderdelen af flasken?


Svar #13
30. september 2013 af 12hus (Slettet)

nej.


Brugbart svar (0)

Svar #14
30. september 2013 af mathon

V = Vcyl + Vkegstub =  (π/4)•(1,6 dm)•(0,6 dm)2  +  (π/12)•(0,3 dm)•((0,6 dm)2 + (0,3 dm)2 + (0,6 dm)•(0,3 dm))

.......................

Vcyl = (π/4)•hcyl•D2

Vkegstub = (π/12)•hk_stub•(D2+ d2+D•d)


Skriv et svar til: hjælp matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.