Matematik

Matematik

30. september 2013 af Harborg (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hjælp!! 

Sidder med flere opgaver og kan ikke komme igang. Håbe i vil hjælpe. 

Opgave 1) gør rede for, at funktionen f(x)=(x+1)*ex er en løsning til differentialligningen dy/dx=y+y/x+1

Opgave 2) En funktion f er bestemt ved f(x)=3x2-4x+8
Bestem en ligning for tangenten til grafen for f i punktet P(2,f(2)) 

Opgave 3) I en population af bananfluer kan udviklingen i antal fluer beskrives ved modellen N(t)=23*1.386
Hvor N(t) betegner antal fluer til tidspunktet t (målt i døgn)

gør rede for, hvad konstanterne i modellen fortæller om udviklingen i antal fluer i populationen. 

Vedhæftet fil: Matematik aflevering 4.pdf

Brugbart svar (0)

Svar #1
30. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

1) Indsæt funktionen i differentialligningen og eftervis, at differentialligningen er opfyldt.

2) Benyt tangentligningen. Differentier funktionen, beregn f(2) og f '(2), og indsæt i tangentligningen.

3) Eksponentiel udvikling. Beregn N(0) og se på forholdet N(1)/N(0) .


Svar #2
30. september 2013 af Harborg (Slettet)

Skal jeg sætte f(x) ind på y's plads og ind på x's plads? 

sådan 3x2-4x+8+3x2?-4x+8/3x2?-4x+8+1 eller hvordan skal det se ud? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Hvis det er Opg 2, du hentyder til, skal man beregne f(2) og f '(2) og indsætte disse talværdier i tangentligningen

y = f '(x0) · (x - x0) + f(x0) ,

hvor x0 = 2 .


Skriv et svar til: Matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.