Matematik

Søger matematik GENI!

30. september 2013 af Nikolaa (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg har en matematik'rapport for til imorgen!

Hvilke regler bruger du for at løse en ligning? Kan du forklare, hvorfor disse regler gælder?

Illustrerer anvendelse af reglerne ved at løse opgave 4, hvor du eksplicit beskriver med egne ord, hvorledes disse regler anvendes.

2x - 5(x- 6)=-4(x-3)+ 11x- 42

Jeg har løst den så godt jeg kunne og får den til dette:

2x - 5(x- 6)=-4(x-3)+ 11x- 42

2x – 5x + 30 = - 4x + 12 + 11x – 42

= 7x + 30 – 30 = 7x – 30 – 30

= 7x – 7x = 7x – 60 – 7x =

0x/0 = - 60/0 =

x = - 60

Er det helt hen i vejret?


Brugbart svar (1)

Svar #1
30. september 2013 af Dulugtergrimt (Slettet)

Det er et af de bedre forsøg vi har set herinde, men du går lidt galt i byen. Husk forresten, at du aldrig må dividere noget som helst med 0!!!

2x - 5(x- 6)=-4(x-3)+ 11x- 42

Du udregner parenteserne (korrekt):

2x – 5x + 30 = - 4x + 12 + 11x – 42

Herefter går du galt i byen. Venstre side skriver du -7x, men lægger du mærke til det, så står der 2x - 5x, hvilket giver -3x. Højre side ved jeg ikke helt hvad du laver på. Du har -3x+30 = 7x-30. Fortsæt der fra.


Svar #2
30. september 2013 af Nikolaa (Slettet)

Åååååh ): jeg har siddet og arbejdet med det du skrev ..
Men jeg kan stadig overhovedet ikke komme videre ..
Hvis man ikke må dividere med nul - hvad gør man så?


Svar #3
30. september 2013 af Nikolaa (Slettet)

TAK FOR HJÆLPEN (:

Har prøvet igen:

2x - 5(x- 6)=-4(x-3)+ 11x- 42

2x – 5x + 30 = - 4x + 12 + 11x – 42

= -3x + 30 – 30 = 7x – 30 – 30

-3x  = 7x - 60

-3x + 7x = 7x - 60 - 7x

4x = -60

4x:4 = -60:4

X = -15

Ser det mere rigtigt ud?


Brugbart svar (0)

Svar #4
30. september 2013 af Dulugtergrimt (Slettet)

Hmm. Du har gjort det rigtigt, selvom du holder fast i de -30. Du laver en fejl her:

-3x  = 7x - 60

-3x + 7x = 7x - 60 - 7x

Hvis du siger -7x på højre side, så skal du også gøre det på venstre side. Dvs. du får:

-3x - 7x = 7x - 60 - 7x

Dvs:

-10x = -60 <=> x = -10/-60 = 6


Brugbart svar (0)

Svar #5
30. september 2013 af Dulugtergrimt (Slettet)

Vent lige lidt. Jeg sidder lige og regner den igennem. Er du sikker på den er skrevet korrekt op?


Brugbart svar (0)

Svar #6
30. september 2013 af Dulugtergrimt (Slettet)

Jo, det skulle være korrekt nok.


Svar #7
30. september 2013 af Nikolaa (Slettet)

#6
MANGE TAK FOR HJÆLPEN!!!!! :D

Jo, det skulle være korrekt nok.


Skriv et svar til: Søger matematik GENI!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.