Matematik

Ukendt med potens hestens vægt

30. september 2013 af Zappl (Slettet) - Niveau: C-niveau

har fået en ligning der hedder  

350 er hestens vægt

150 er hestens længde

x = gjordmål 

350 = (x2*150) / 11880

solve(350=((x^(2)*150)/(11880)),x)  = 166.493

hvordan regner man det ud uden solve ? =)


Brugbart svar (1)

Svar #1
30. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

Start med at skrive opgaven helt op med det fuldstændige udtryk, så man er klar over, hvad der foregår.

Isoler x2 og uddrag så kvadratroden.


Brugbart svar (1)

Svar #2
30. september 2013 af mathon

                350 = (x2•150) / 11880

               150x2 = 350 • 11880

               503•x2 = 50•7 • 3•3960

               x2 = 62•770

               x = 6•√(770)     da x>0


Svar #3
30. september 2013 af Zappl (Slettet)

ja undskyld opgaven er i den vedhæftede fil


Brugbart svar (1)

Svar #4
30. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#3

Altså den usynlige fil, som ikke er vedhæftet?


Svar #5
30. september 2013 af Zappl (Slettet)

troede jeg da jeg havde 

Vedhæftet fil:opgave.pdf

Skriv et svar til: Ukendt med potens hestens vægt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.