Matematik
Trekantsberegning -længde, VÆR SØD AT HJÆLPE:)
01. november 2005 af
hamlet (Slettet)
Hej alle, håber virkelig at der er en der vil være så sød at hjælpe mig, med en enkel opgave fra et tidligere skriftligt eksamens sæt i naturfag. Det er opgave 3 på siden: http://us.uvm.dk/gymnasie/almen/eksamen/opgaver/2001/2001171.pdf
Hvor en længde skal beregnes, udfra opgivede mål, håber der sidder en 'klog' person der ved hvordan...
På forhånd tak:)
Hvor en længde skal beregnes, udfra opgivede mål, håber der sidder en 'klog' person der ved hvordan...
På forhånd tak:)
Svar #1
01. november 2005 af | Sveegaard | (Slettet)
A)
Her kan sinus-relationen bruges:
|AB|/sinC = |BC|/sinA
B)
Her kan samme princip bruges
C)
Her kan du lege lidt med arealet af en trekent:
T=1/2*|A|*|B|*sinC
Jeg har ikke beskrevet cosinusrelationerne, da det tager for lang tid for mig at skrive (men de er nemmere) ;)
Her kan sinus-relationen bruges:
|AB|/sinC = |BC|/sinA
B)
Her kan samme princip bruges
C)
Her kan du lege lidt med arealet af en trekent:
T=1/2*|A|*|B|*sinC
Jeg har ikke beskrevet cosinusrelationerne, da det tager for lang tid for mig at skrive (men de er nemmere) ;)
Svar #3
01. november 2005 af hamlet (Slettet)
hvis jeg lige må spørge om en enkel ting i opgave B.
Jeg er jo nødt til at kende 2 vinkler for at finde siden CD, med sinusrelationen.. hvordan finder jeg vinkel C i trekant BCD?
Jeg er jo nødt til at kende 2 vinkler for at finde siden CD, med sinusrelationen.. hvordan finder jeg vinkel C i trekant BCD?
Skriv et svar til: Trekantsberegning -længde, VÆR SØD AT HJÆLPE:)
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
