Fysik

Ligning for radius i loop

01. oktober 2013 af HjælpForvirret (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hey alle! :)

Overskriften siger det hele :)

Har fået følgende opgave:

Jagerpiloter i forsvaret taler om at ”trække g”, hvilket betyder at udsætte sig for accelerationer som er et vist antal gange tyngdeaccelerationen g. En jager flyver med 1500 km/t, og går ind i et vandret loop, og trækker 8 g. Hvad er radius for dette loop?

Er helt blank, håber nogen kan hjælpe :)

Tak på forhånd :)

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. oktober 2013 af peter lind

Brug acceleration i en jævn cirkelbevægelse er v2/r


Svar #2
01. oktober 2013 af HjælpForvirret (Slettet)

Det finder jeg jo ikke radius af? Det er jo radius der skal findes, så det hjælper vel ikke meget at bruge accelerationen? :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. oktober 2013 af peter lind

Jo du gør. Du kender jo accellerationen og hastigheden


Svar #4
02. oktober 2013 af HjælpForvirret (Slettet)

Såeh..

a = tan^-1 (1500000^2 / r * 8)

?? :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
02. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#4

Sørg for at regne i SI-enheder. Hvor kom tan-1() fra?

Man har v = 1500 km/t = 416,67 m/s 

8g = v2 / r , så

r = v2 / (8g) = (416,67m/s)2 / (8·9,82m/s2) = ...


Svar #6
02. oktober 2013 af HjælpForvirret (Slettet)

Oh sorry, kom til at kigge på en forkert opgave :$

Takker! :)


Skriv et svar til: Ligning for radius i loop

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.