Matematik

Bestem verdens befolkningstal i 1950 ifølge modellen - Hjælp?

01. oktober 2013 af SouthSide (Slettet)

y=((11.5)/(1+3.6*0.9726)^t), hvor t er antal år efter 1950

a) Bestem verdens befolkningstal i 1950 ifølge modellen
b) Hvad var verdens befolkningstal i 1985 ifølge modellen.

Nogen der kan hjælpe med de to? Har arbejdet med en aflvering hele aften, og det her er det sidste.. Er ved at være godt tør i hovedet. :-(


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. oktober 2013 af peter lind

Beregn y(0) og y(35)


Svar #2
01. oktober 2013 af SouthSide (Slettet)

#1
 

Beregn y(0) og y(35)

Okay, så hvordan skal jeg stille det op hvis du skriver det hele?


Brugbart svar (1)

Svar #3
01. oktober 2013 af Sapfort (Slettet)

Beregn y når t = 0, og når t = 35


Svar #4
01. oktober 2013 af SouthSide (Slettet)

Tak.


Brugbart svar (0)

Svar #5
01. oktober 2013 af peter lind

 Du er statter t i  formlen med henholdsvis 0 og 35. Derefter er det kun et spørgsmål om at slå op på en lommeregner eller lignende. Får år 50 skal du altså beregne (11.5)/(1+3.6*0.9726)0


Brugbart svar (0)

Svar #6
01. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

Mon ikke forskriften skal være

y = 11,5 / (1 + 3,6·0,9726t)


Skriv et svar til: Bestem verdens befolkningstal i 1950 ifølge modellen - Hjælp?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.