Matematik

Ligninger

02. oktober 2013 af ulla7 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej er der nogle der kan hjælpe mig med dette? :)

Løs med hensyn til R ligningen, så der forekommer højst en brøkstreg i facit.

1/R = 1/R1 + 1/R2

Jeg har brug for hjælp trin for trin :) hvordan fjerner jeg 1 tallerne?

Og så er der dette

u2-v2/u2+v2-2*u*v er svaret -2uv eller +2uv? 

Og hvis der står 3-4 er det så -3*-3*-3*-3 eller hvad er det? :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. oktober 2013 af peter lind

1. Sæt højre side på en fælles brøkstreg. Fællesnævner R1*R2

2 fin dernæst den reciprokke på begge sider af lighedstegnet (eller om du vil omvend brøkerne).


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

1) Den første har du jo allerede kørende (med forklaringer) i to andre tråde

For læng de to brøker 1/R1 og 1/R2 til deres fællesnævner R1·R2 , sæt på fælles brøkstreg, og inverter brøken:

1/R = (1/R1) + (1/R2) = R2/(R1·R2) + R1/(R1·R2) = (R1+R2)/(R1·R2) , hvorfor

R = R1·R2/(R1+R2)

2) Sæt ordentligt med parenteser:

(u2-v2) / (u2+v2-2uv)

Benyt kvadratsætninger til at faktorisere tæller og nævner, og forkort så. Ingen af dine forslag er rigtige.

3) 3-4 betyder 1/(34)


Svar #3
02. oktober 2013 af ulla7 (Slettet)

1) hvordan forsvinder 1-tallerne bare?

2) Men der er ikke parenteser i min opgave..

3) så det er 1/81


Svar #4
02. oktober 2013 af ulla7 (Slettet)

Så nr 2. giver 0?


Brugbart svar (0)

Svar #5
02. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#3

1) 1-tallerne forsvinder ikke.

2) Der er sikkert en vandret brøkstreg i din opgave.

3) Ja

#4

2) Nej.


Svar #6
02. oktober 2013 af ulla7 (Slettet)

1) Jeg har forsået det nu bortset fra hvordan 1-tallet i det første R altså 1/R forsvinder?

2) Ja, det er der, hvorfor?

3) tak


Svar #7
02. oktober 2013 af ulla7 (Slettet)

#5


Brugbart svar (0)

Svar #8
02. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#6

1) Når man har 1/R = a/b, er R/1 = b/a.

2) Ved vandret brøkstreg viser brøkstregen jo, hvad der er tæller og nævner. ved skrå brøkstreg er man nødt til at sætte parentes omkring hele tælleren og omkring hele nævneren, hvis der er mere end eet led eller mere end een faktor i hver. Ellers er det umuligt at vide, hvad der hører med til tæller og nævner.


Svar #9
02. oktober 2013 af ulla7 (Slettet)

1) hvad mener du med det?

2) men hvad giver det så? 

jeg har et mere spørgsmål, hvordan regner man dette: se vedhæftet fil

Vedhæftet fil:Untitled.png

Brugbart svar (0)

Svar #10
02. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#9

1) Jeg forsøgte at forklare, hvordan man kom fra 1/R til R.

2) Følg vejledningen i #2.

Ny)   Man skal beregne    72/3 · (71/4)5   . Benyt potensregneregler.


Svar #11
02. oktober 2013 af ulla7 (Slettet)

1) jeg forstår det ikke..

2) (u2-v2) / (u2+v2-2uv) = (u2+v2)(u2-v2)/(u-v)og hvad er det så =

Ny) Hvad skal jeg gøre?


Brugbart svar (0)

Svar #12
02. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#11

1) Du har fået det forklaret i flere forskellige tråde nu. Læs de forklaringer, du har fået.

2) Foretag faktoriseringen korrekt, og forkort så.

Ny) Benyt potensregneregler, an · am = an+m ,    (an)m = anm .


Brugbart svar (0)

Svar #13
02. oktober 2013 af LuckyLuc (Slettet)

#11

F.eks. 1/r = 1/2 er det samme som r/1 = 2/1 (Har omvendt brøken), hvilket er det same som r = 2.


Svar #14
02. oktober 2013 af ulla7 (Slettet)

2) (u2-v2) / (u2+v2-2uv) = (u2+v2)(u2-v2)/(u-v)= (u2-v2)/(-2uv) ????

Ny) Så 72/3 · (71/4)= 711/12 men hvad med i femte?


Brugbart svar (0)

Svar #15
02. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#14

2) Det er ikke korrekt. I tælleren skal du benytte kvadratsætningen a2 - b2 = (a+b)(a-b) .

Ny) Benyt, at (71/4)5 = 75/4 .


Brugbart svar (1)

Svar #16
02. oktober 2013 af LuckyLuc (Slettet)

72/3 * (71/4)5   (lad os starte med at bruge (an)n = anm)

72/3 * 75/4

72/3 * 75/4 (lad os lave en fælles nævner så vi kan bruge an · am = an+m )

78/12 * 715/12

723/12


Svar #17
02. oktober 2013 af ulla7 (Slettet)

2) det har jeg da også benyttet :)

Ny) så 72/3*75/4= 723/12


Brugbart svar (0)

Svar #18
02. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#17

2) nej, du har ikke gjort det korrekt

u2 - v2 = ...


Svar #19
02. oktober 2013 af ulla7 (Slettet)

(u+v)(u-v)

Ny) Er den rigtig? I så fald kan den forkortes?


Brugbart svar (0)

Svar #20
02. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#19

Ja, tælleren er korrekt nu. Du skal så have nævneren med, og man kan så forkorte faktorer, der er fælles i tæller og nævner.


Forrige 1 2 3 Næste

Der er 49 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.