Matematik

Brøker i ligninger

02. oktober 2013 af malene97 (Slettet)

Håber i kan hjælpe mig! Forstår ikke helt hvordan jeg skal bære mig ad ;/

4/x = S


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

Gang med x og divider med S på hver side.


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. oktober 2013 af Mathnerdsx (Slettet)

4*S = x hvis du altså kender S :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. oktober 2013 af Sapfort (Slettet)

#2 Mathnerdsx, du regner forkert.


Svar #4
02. oktober 2013 af malene97 (Slettet)

Nogen der kan lave en udregning på det? Hvorfor skal jeg dividere med s? :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
02. oktober 2013 af PeterValberg

genlæs #1

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #6
02. oktober 2013 af Sapfort (Slettet)

Her er udregningen trin for trin.


Svar #7
02. oktober 2013 af malene97 (Slettet)

Tak for hjælpen ;) Er du muligt at nogen kan hjælpe med denne også:

3 = 1/ x + 2

Jeg skal vel gange med x + 2 på begge sider, så der kommer til at stå: 3(x + 2) = x + 2/ x + 2.

kan det så passe at det kommer til at se sådan ud: 3x + 6 = 1??


Brugbart svar (0)

Svar #8
02. oktober 2013 af Sapfort (Slettet)

Ja, det passer.


Svar #9
02. oktober 2013 af malene97 (Slettet)

Hvad gør man så når der er to brøker sat lig med hinanden?

1/ x + 2 = 2/ x + 1


Brugbart svar (0)

Svar #10
02. oktober 2013 af Sapfort (Slettet)

Det samme. Start med at gange med fx (x + 1) på begge sider. Derefter med (x + 2).

Du kan selvfølgelig også gange en enkelt gang med (x + 1)(x + 2) på begge sider.


Svar #11
02. oktober 2013 af malene97 (Slettet)

Super ;) Tak!


Brugbart svar (0)

Svar #12
02. oktober 2013 af Mathnerdsx (Slettet)

Ahhh, sorry jeg derpede li i den Sapfort :) - my bad ahah


Skriv et svar til: Brøker i ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.