Matematik

Ligninger med 2 ubekendte

02. oktober 2013 af kev22 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej alle kloge hoveder herinde :)

Roder med 2 ligninger med 2 ubekendte og er kommet til en udfordring.

Jeg har udregnet X til at være: - x = 4 - y

Og skal indsættes i ligning 2 som hedder: 6x + 2y = 16

Hvad gør jeg?

Skal jeg gange ind i parrents først eller ophæve paratens med at ændre fortegn?

help!

eller skal den se sådan ud?

6 * -(4 - Y ) + 2y = 16


Brugbart svar (1)

Svar #1
02. oktober 2013 af PeterValberg

-x = 4 - y   ⇔   x = y - 4

6·(y - 4) + 2y =16

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (1)

Svar #2
02. oktober 2013 af Stats

Ændre fortegn x = -4 + y

6(-4 + y) + 2y = 16, isoler y og indsæt i ligningen ovenfor

- - -

Mvh Dennis Svensson


Svar #3
02. oktober 2013 af kev22 (Slettet)

Perfekt, tak for hjælpen i to :)


Skriv et svar til: Ligninger med 2 ubekendte

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.