Matematik

Matematik

02. oktober 2013 af mp12 (Slettet)

Hej alle sammen :-) 

Jeg sidder og laver matematik og er gået lidt i stå i en opgave. Den lyder: 

I en lade går nogle kattekillinger sammen med nogle høns.

”Hvor mange er der?”, spørger Eskild.

”Det vil jeg ikke fortælle, - men du kan selv regne det ud?”, svarer Johanne.

”De har tilsammen 29 hoveder og 82 ben”.

Hjælp Eskild med at bestemme det rigtige antal.

NB: Opgaven SKAL løses ved hjælp af to ligninger med to ubekendte og I skal forklare hvorfor man normalt ikke bare må gætte sig frem til en løsning i matematik.

Hvordan kunne jeg løse den, uddyb venligst jeres svar, så jeg forstår det :-) 

På forhånd mange tak! :-) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. oktober 2013 af peter lind

Kald antal kattekillinger for x og antal høns for y.

Hver killing og hver høne har et hoved. Brug dette til at opstille den første ligning

Hver killing har 4 ben og hver høne har 2 ben. Med x killinger og y høns hvor mange ben har de så ialt ?


Svar #2
02. oktober 2013 af mp12 (Slettet)

Tusind tak for dit svar :-) 

Men jeg er lidt blank på det her område. Hvordan kan jeg opstille den første ligning? :-) 


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. oktober 2013 af LuckyLuc (Slettet)

x + y = 29    (*et hoved for ent høns og en for kattekilling, samme som 1*x+1*y=29)  


Svar #4
02. oktober 2013 af mp12 (Slettet)

Mange tak :) 

Og med benene er det så rigtigt at skrive: 

4*x+2*y=82 ? :) 


Brugbart svar (0)

Svar #5
02. oktober 2013 af LuckyLuc (Slettet)

Ja, nu har hønsene og kattekillingerne ben :)


Svar #6
02. oktober 2013 af mp12 (Slettet)

Mange tak for jeres svar :) 

Nu har jeg ligningerne:

x+y=29

4*x+2*y=82

Hvordan regner jeg så dette ud? :) 


Brugbart svar (0)

Svar #7
02. oktober 2013 af peter lind

divider den anden ligning med 2 træk derefter den første ligning fra resultatet. Du har nu en ligning med den ubekendte x


Brugbart svar (0)

Svar #8
02. oktober 2013 af LuckyLuc (Slettet)

Lige koeffiecienters metode.

l.x+y=29

ll.4*x+2*y=82

ll.2*x+y=41     ('dividere med 2 i alle led for at få lige store koeffiencenter)

ll - l

2x+y-(x+y)=41-29

x = 12

Sæt x ind i en af ligningerne så har du også din y


Svar #9
02. oktober 2013 af mp12 (Slettet)

Tusind tak! :-) 


Skriv et svar til: Matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.