Matematik

Isolering af c: sin A=a/c

03. oktober 2013 af Juliecilia (Slettet)

Hej.

Jeg har fået en aflevring for, hvor flere af opgaverne lyder på, at jeg skal isolere c.
Jeg har styr på hvordan jeg isolerer A og a, men jeg kan simpelthen ikke huske det andet.

Nogen der kan hjælpe?

- Julie


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. oktober 2013 af thomaslarsen90Arocketmailcom (Slettet)

c=a/sinA, såfremt sinA er forskellig fra 0


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. oktober 2013 af SuhrB (Slettet)

Det er samme opgave som hvis du skulle isolere C i følgende eksempel:

  A = B / C   C = B / A

Svar #3
03. oktober 2013 af Juliecilia (Slettet)

Hvordan ser mellemregningerne ud, vi skal nemlig vise hvordan vi kom frem til svaret. Og også så jeg kan forstå hvordan jeg skal bruge den i de andre tilfælde :-)


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. oktober 2013 af NetteLind (Slettet)

Hvis du skal isolere c i sinA = a/c, skal du bare gange med a på begge sider. Der er ingen mellemregninger på den måde, som i ligninger.

Svar #5
03. oktober 2013 af Juliecilia (Slettet)

Jamen så stemmer det da ikke overens med at svaret bliver c = a/SinA?


Brugbart svar (0)

Svar #6
03. oktober 2013 af thomaslarsen90Arocketmailcom (Slettet)

#4 du mener vel 'dele begge sider med a' 


Brugbart svar (0)

Svar #7
03. oktober 2013 af Eksperimentalfysikeren

#4

Nej.

Man skal gange med c på begge sider og derefter dividere med sinA på begge sider. Det sidste forudsætter, at sinA er forskellig fra 0.

Iøvrigt er det en ligning.


Brugbart svar (0)

Svar #8
03. oktober 2013 af 123434 (Slettet)

Sin(A)=a/c

c=a/sin(A)

http://www.fagteori.dk/trigonometri.aspx


Skriv et svar til: Isolering af c: sin A=a/c

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.