Fysik

Rødforskynd > Hubbles lov

03. oktober 2013 af counter14 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle!


Vil I tjekke om deette er rigtigt? 

Brint udsender lys med bølgelængden 489 nm (blå), så hvis man ser lyset med bølgelængden 490 nm, så gælder det:  en definition af rødforskydning: 

Hvor z er lysets rødforskydning ( 

z = 490- 489  / 489 nm = 0,002 

En rødforskydning på 0,002 betyder at stjernen/galaksen bevæger sig med 0,2 % af lysets hastighed VÆK fra os. Så bare ved at kigge på lyset af stjernen/galaksen kan vi altså bestemme, hvor hurtigt den flyver.

hvad gør jeg så efterfølgende når jeg skal indsætte i Hubbles lov? 

V = H * r  

hvilken værdi er "r" ? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. oktober 2013 af zxcvbzvb (Slettet)

r er afstanden til galaksen.


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. oktober 2013 af Jerslev (Slettet)

#0: Du har beregnet rødforskydningstallet, z. I teksten skriver du også, hvad dette tal siger om farten for galaksen. Benyt det til at finde v og efterfølgende kan du finde afstanden, r, ud fra Hubbles lov.


Skriv et svar til: Rødforskynd > Hubbles lov

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.