Matematik

Geometri og intergrale

03. oktober 2013 af Abear (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej!! Jeg skal finde højden H og disse mål er angivet [m].
Jeg ved at h = 4.0+1.0+sin(33.96)*CD
Men kan ikke finde ud af hvordan CD skal findes, eller en alternativ metode findes

opgaven


Brugbart svar (1)

Svar #1
03. oktober 2013 af SuneChr

Der må foreligge nogle flere data i oplægget.

 

Vedhæftet fil:SP 0310131245.PNG

Brugbart svar (1)

Svar #2
03. oktober 2013 af mathon

A, b og C synes et ligge på en parabel

                  f(x) = y = a•x2      gennem B(1.5;1)
hvoraf
                 1 = a •1,52
                 a = (4/9)

dvs
                  f(x) = y = (4/9)•x2

C's y-koordinat er 5.
C's x-koordinat beregnes
af
                          5 = (4/9)•x2  og    x > 0

                          x = (3/2)√(5)

Endvidere er
D's x-koordinat 7.5
D's y-koordinat beregnes ti

                         y = (4/9)•(7.5)2 = 25

Du har altså
                      C = ((3/2)√(5);5)     
                      D = (7.5;25)     




 


Svar #3
03. oktober 2013 af Abear (Slettet)

øhh |BC| er en ret linje som er tangere parablen i punkt B

forstår ikke rigtig sammenhængen i din udregning, men ellers tak


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. oktober 2013 af SuneChr

Det er kun gæt, at  buen AB er en parabelbue og stykket fra B til C er lineært.
Så længe opgavestilleren ikke vil give fyldestgørende oplysninger, kan en hjælp ikke påregnes.
(Indlæg # 4 skrevet før indlæg # 3. )
 


Svar #5
03. oktober 2013 af Abear (Slettet)

Du har fuldstændig ret, og undskyld min ufyldestgørenhed.. er ny herinde :)


Skriv et svar til: Geometri og intergrale

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.