Matematik

matematik

03. oktober 2013 af josephinesky (Slettet) - Niveau: 8. klasse

En Phillips videomaskine koster kontant 9.495 kr. (incl. moms på 25%) Den kan også købes med 2.538 kr. i udbetaling og 289,40 kr. pr. måned i 36 måneder. Hvor meget dyrere er det at købe maskinen på afbetaling?  Hvad ville det cirka koste at låne de 9.495 kr. i banken over 3 år? (rente 9%). Hvad ville maskinen koste kontant uden moms?


Brugbart svar (1)

Svar #1
03. oktober 2013 af Sapfort (Slettet)

Phillips videomaskine
9.495 kr. inkl. moms på 25 %

Køb via afbetaling:
2.538 kr. + 289,40 kr. pr. måned • 36 måneder = 12.956,40 kr.

Forskel på kontant og afbetaling:
12.956,40 kr. - 9.495 kr. = 3.461,40 kr.

Køb via lån i banken:
9.495 kr. • 1,093 = 12.296,30 kr.

Maskinens pris kontant uden moms.

9.495 / 125 • 100 = 7.596 kr.


Svar #2
03. oktober 2013 af josephinesky (Slettet)

Tak! :D


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. oktober 2013 af 123434 (Slettet)

Renteformlen Kn=ko(1+r)^n


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. oktober 2013 af Sapfort (Slettet)

#3 Du mener:

Kn = K0 • (1 + r)n


Brugbart svar (0)

Svar #5
03. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

Hvis man låner beløbet 9495kr til 9%pa over 3år er der tale om et annutitetslån. Hvis vi tænker på 36 lige store månedlige ydelser, er renten r = 0,75% pr betalingstermin, og den månedlige ydelse er da

y = G·r/(1-(1+r)-n) ,

hvor G = 9495kr, r = 0,0075, og n = 36. Man finder da den månedlige ydelse y = 301,94kr, og det samlede beløb, der betales tilbage til banken over de 36 måneder er da 10869,84kr .


Skriv et svar til: matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.