Matematik

Matematik

03. oktober 2013 af Juliehansen15 (Slettet)
Hej alle sammen. Jeg har siddet med en opgave i lang tid som jeg ikke kan
Finde ud af. Den lyder sådan her: Hubert køber 350 bakker champignon til 9,00 kr pr bakke. Udgifterne til fragt med mere beløber sig til 400kr. Hubert sælger bakkerne med champignon med en fortjeneste på 50%. Hvad tager Hubert for en bakke champignon? Hvad tjener Henriette på alle bakkerne. Håber i kan hjælpe. På forhånd tak.

Brugbart svar (0)

Svar #1
03. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

Beregn de samlede udgifter (= købspris+omkostninger). Beregn fortjenesten og læg den til de samlede udgifter, hvorved man finder salgsprisen. Divider den med antallet af bakker.

Der er intet oplyst om, hvad Henriette har med opgaven at gøre.


Svar #2
03. oktober 2013 af Juliehansen15 (Slettet)

Henriette er personen der køber champignonerne fra Hugo:) og tusind tak for dit svar:)

Svar #3
03. oktober 2013 af Juliehansen15 (Slettet)

Men hvad er omkostningerne??

Brugbart svar (0)

Svar #4
03. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#3

Hvem er så Hugo???

Omkostningerne er udgifterne til fragt mm.


Svar #5
03. oktober 2013 af Juliehansen15 (Slettet)

Ok hugo er personen der køber bakkerne, og henriette er personen hugo sælger bakkerne videre til..:)

Brugbart svar (0)

Svar #6
03. oktober 2013 af mathon

salgspris pr bakke
        (((350 bakker) • (9 kr/bakke) + (400 kr)) • 1,50) / (350 bakker) =


Svar #7
03. oktober 2013 af Juliehansen15 (Slettet)

Er det så:400+9:50=8,18?

Brugbart svar (0)

Svar #8
03. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#6

Samlet købspris: 350 · 9kr = ...
Omkostninger                            400 kr
-----------------------------------------------------------
Samlede udgifter               =              kr
Fortjeneste   50% af s.u.    =             kr
----------------------------------------------------------
Samlet salgspris                              kr
Salgpris pr bakke                             kr


Svar #9
03. oktober 2013 af Juliehansen15 (Slettet)

Ok tak for hjælpen:)

Brugbart svar (0)

Svar #10
03. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#5

I din opgavebeskrivelse var der tale om en person Hubert, der købte 350 bakker champignon. Hvor kommer Hugo og Henriette ind i billedet?

#7

Jeg forstår ikke, hvad du laver der.


Brugbart svar (0)

Svar #11
03. oktober 2013 af mathon

salgspris pr bakke
        (((350 bakker) • (9 kr/bakke) + (400 kr)) • 1,50) / (350 bakker) = 15,21 kr/bakke


Skriv et svar til: Matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.