Matematik

Lille opgave, jeg kæmper med

03. oktober 2013 af Petrozza (Slettet)

Godaften folkens

Jeg har en lille opgave, der volder mig en smule besvær

Jeg har variablerne x,y,z.

Z er proportional med y med en proportionelsfaktor på 3

x og y er omvendt proportionelle og y er 10 når x er 0,5

Find en forskrift for z udtrykket ved x

Er der nogen hjælp at hente ifht hvordan jeg griber sådan en slambert an?


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. oktober 2013 af PeterValberg

Ligefrem:   y = k·x

omvendt:   y = k/x

k er proportionalitetskonstanten

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
03. oktober 2013 af Petrozza (Slettet)

Hejsa

Så jeg kan faktisk sige:

10= 0,5/x <----> x= 0,05

y= 3*y

Er det rigtigt?:S


Svar #3
03. oktober 2013 af Petrozza (Slettet)

anybody? :s


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. oktober 2013 af 123434 (Slettet)

Følger lige med. 


Brugbart svar (0)

Svar #5
03. oktober 2013 af mette48 (Slettet)

Z er proportional med y med en proportionelsfaktor på 3   ⇒ z=3y

x og y er omvendt proportionelle og y er 10 når x er 0,5    ⇒ x=k/y  

0,5=k/10 ⇒ k=0,5*10                        x=5/y ⇒  y=

indsæt y i z=3y


Svar #6
03. oktober 2013 af Petrozza (Slettet)

Jeg er stået totalt af. 

Jeg er med på følgende: 

"

Z er proportional med y med en proportionelsfaktor på 3   ⇒ z=3y

x og y er omvendt proportionelle og y er 10 når x er 0,5    ⇒ x=k/y  

0,5=k/10 ⇒ k=0,5*10     "

Men derefter står jeg af :S


Brugbart svar (0)

Svar #7
03. oktober 2013 af SuneChr

z = 3y
y = 5/x
z = 3·5/x
z = 15/x


Brugbart svar (0)

Svar #8
04. oktober 2013 af mette48 (Slettet)

   x=5/y ⇒  y=5/x

z=3y = 3*(5/x) = 15/x


Skriv et svar til: Lille opgave, jeg kæmper med

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.