Matematik

Hvordan løses denne opgave?

03. oktober 2013 af LMathiase (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej folkens.

Jeg sidder her og bøvler med en matematik opgave.
Jeg har i en periode været syg i skolen, så jeg har misset teorien om hvordan jeg skal løse denne opgave.

I Tyskland er momsen 19%. Lad f(x) = salgsprisen incl moms, hvis x ? salgsprisen ekskl. moms.

a: Bestem en forskrift for f.
b: Bestem en forskrift for f-1
c: Hvad koster en vare ekskl. moms når salgsprisen incl. moms er 200 kr.

Hvis folk kunne guide mig lidt ind på hvordan jeg løser opgaven ville det være super rart.
Er ikke interesseret i at få svarene smidt i hovedet. Vil hellere selv lære at løse opgaven :-)

Mange tak!


Brugbart svar (1)

Svar #1
03. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

a) f(x) er lig med x + 19% af x, dvs

f(x) = x + 0,19x = 1,19x

I b) skal du sikkert bestemme den omvendte funktion f-1 . Du har y = f(x) . Den omvendte funktion beskriver x som funktion af y.


Svar #2
03. oktober 2013 af LMathiase (Slettet)

Hvordan regner jeg så y = f(x) ud?


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. oktober 2013 af 123434 (Slettet)

http://uvmat.dk/jr/mathpub/omvendt_funktion.htm


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Man har

y = f(x) = 1,19x .

Udtryk nu x som funktion af y .


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. oktober 2013 af SuneChr

y  =  1,19·x
kan med fordel skrives
y  =  119/100·x
Gang nu, med en passende (ægte) brøk, på begge sider af lighedstegnet.


Skriv et svar til: Hvordan løses denne opgave?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.