Matematik

HJÆLP til en opgave!!

04. oktober 2013 af spiderm (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

hej med jer.

jeg har fået en opgave, som jeg er lidt forvirret.

opgaven lyder:

For the function f : R → R, f(x) = x3 − 2x determine
a) the difference quotient at x0 and for x0 = 1 the derivative at x0 as the limit of difference quotients.

Min oversættelse lyder:

Jeg har en funktion f(x) = x3 − 2x.

a) Jeg skal nu bestemme differential kvotienten for x0 og for x0 = 1. Så skal jeg bestemme den afledte for x0 som grænseværdien af differential kvotienter????

Jeg er ikke helt sikker om, jeg har forstået opgaven rigtigt ud fra min oversættelse.

Måden jeg ellers har lavet opgaven:

- Jeg indsat min f(x) i grafen og differentieret den.

- Efter jeg har differentieret den, så har jeg mine to x-værdier for at finde minimum og maximum for f(x).

- Derefter lavede jeg et monotoniforhold.

På forhånd tak. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. oktober 2013 af mathon

Bestem for  funktionen f : R → R, f(x) = x3 - 2x
a) differenskvotienten i x0 og for x0 = 1 f '(xo) som grænseværdien for differenskvotienterne.


Skriv et svar til: HJÆLP til en opgave!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.