Matematik

Matematik aflevering, hjææælp hurtig

04. oktober 2013 af Freja2110 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hej jeg sidder fast igen i min aflevering. 
En der gider hjælpe bliver jeg rigtig glad. 

TEKST -                       SPANDEN 
h: højde                        længde = 9,8 cm  
r: radius                        Bredde = 12 cm
V: rumfang 
V = pi*r* h 

Spørgsmålet lyder: 
Undersøg om en spand med marmelade kan indeholde 1 liter marmelade? 

Mange tak på forhånd, jeg bliver mega glad hvis en vil hjælpe, det er nemlig sidste opgave. :-)

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. oktober 2013 af Sapfort (Slettet)

1 liter fylder 1000 cm3

Spandens radius må være 6 cm.

V = π • 62 • 9,8 = 1908,8 cm3

Spanden kan næsten indeholde 2 liter marmelade.


Svar #2
04. oktober 2013 af Freja2110 (Slettet)

Tusinde tak. 

- Freja


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. oktober 2013 af SuneChr

Jeg tror, at radius er  9,8/2  og højden 12 i cylinderen.
Derved fås et rumfang på lidt over 0,9 liter.
Så spanden kan knap rumme 1 liter.


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. oktober 2013 af Sapfort (Slettet)

Jeg tror du tager fejl, fordi man kan tale om en cylinders længde. I opgaven er 12 cm bredden og 9,8 cm er længden. Der er ikke angivet en højde eller dybde.


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. oktober 2013 af SuneChr

Grunden til, jeg hælder til dén antagelse, at diameteren er 9,8  , er,
at i den slags opgaver ligger løsningen som regel ret tæt på formodningen.


Brugbart svar (0)

Svar #6
04. oktober 2013 af Sapfort (Slettet)

#5 Ja, det kan du have ret i. Det virker også som om de fleste spande er højere end de er bredde.


Svar #7
04. oktober 2013 af Freja2110 (Slettet)

Hvem har ret? Haha:-)

Brugbart svar (0)

Svar #8
04. oktober 2013 af Sapfort (Slettet)

Det kommer an på hvordan spanden ser ud.


Skriv et svar til: Matematik aflevering, hjææælp hurtig

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.