Matematik

ligning hjælp !!!

05. oktober 2013 af håbløse (Slettet) - Niveau: C-niveau

hej jeg har to ligninger jeg virkelig har kæmpet med

3(x-1)+4=3(3x-1)-x

(x-1)(4x+2)=(2x+3)(2+2X) 

hvis der er nogle kloge matematik folk der ville hjælpe ville det betyde super meget for mig . 


Brugbart svar (1)

Svar #1
05. oktober 2013 af Drunkmunky (Slettet)

For den første har du at den ene side bliver

3x-3+4 = 3x+1

og den anden side bliver

9x-3-x = 8x-3

De skal altså være lig med hinanden: 3x+1=8x-3, og ved at omrokkere, ser vi at 4=5x, hvilket altså vil sige at x=4/5.

Tilsvarende skal du bare gøre det for den anden ligning. Husk at man ganger ledvist i en parentes, altså (a+b)(c+d) = ac+ad+bc+db.


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. oktober 2013 af 123434 (Slettet)

Følger lige med. 


Skriv et svar til: ligning hjælp !!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.