Matematik

Matematik hjælp (vektor)

05. oktober 2013 af Niko83 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Håber, at nogen kan hjælpe med denne opgave.
Bestem koordinatsættet til skæringspunkterne mellem linjerne l  og m.
l : (x,y)=(1,2)+t*(1,2)

m; (x,y)=(-3,2) + t * (-4,2)
J
eg er forvirret fordi t foregår i begge i linjen l og linjen m.


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. oktober 2013 af mathon

Bestem koordinatsættet til skæringspunkterne mellem linjerne l  og m.

l:      (x,y) = (1,2)+  t •(1,2)

m:   (x,y) = (-3,2) + s •(-4,2)
 

           1 + t = x = -3 - 4s
           2 + 2t = y = 2 + 2s


Svar #2
05. oktober 2013 af Niko83 (Slettet)

Yes, tak for hjælpen


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. oktober 2013 af mathon

#1
 

Bestem koordinatsættet til skæringspunkterne mellem linjerne l  og m.

l:      (x,y) = (1,2)+  t •(1,2)

m:   (x,y) = (-3,2) + s •(-4,2)
 

           1 + t = x = -3 - 4s
           2 + 2t = y = 2 + 2s  ⇔  t = s


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. oktober 2013 af mathon

hvorfor

                      l:      (x,y) = (1,2)+  t •(1,2)

                      m:   (x,y) = (-3,2) + t •(-4,2)

og
                             1 + t = x = -3 - 4t

                             5t = -4

                             t = -(4/5)  i skæringspunktet
            

               


Brugbart svar (0)

Svar #5
06. oktober 2013 af mathon

dvs
                      l:      (x,y) = (1,2) + (-0,8) •(1,2) = (0.2;0.4) = (1/5,2/5)
                


Skriv et svar til: Matematik hjælp (vektor)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.