Biologi

Artikel

05. oktober 2013 af Sinimini (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

Jeg skal snart lave et forsøg om enzymkinetik på uni, og jeg har fået noget baggrundslitteratur, som jeg gerne vil have styr på. Problemet er bare, at artiklen/dokumentet er på engelsk, og idet der er på universitetsniveau, synes jeg, at det er svært at forstå den, selv om jeg slår alle uforståelse ord op. Derfor vil jeg gerne spørge, om der er én eller flere, som har tid til at læse dokumentet og forklarer mig, hvad der står i den. Hele dokumentet er på 12 sider mener jeg, men det er også ok, hvis I bare vil give et resume af den første - eller måske to sider. Jeg håber, at nogle af jer vil hjælpe mig. ;-D


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. oktober 2013 af BObama (Slettet)

Du kan lige så godt vende dig til at skulle læse på engelsk, så gør det.


Svar #2
07. oktober 2013 af Sinimini (Slettet)

Hvis jeg havde forstået det, havde jeg jo nok ikke skrevet herinde. Er der andre, som vil HJÆLPE mig?


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Svaret i #1 var ment som en hjælp til selvhjælp ud fra det oplyste. Du angiver at arbejde med et emne inden for biokemi på universitetsniveau. Her kan man betragte sig selv som en analfabet, hvis man ikke kan læse artikler på engelsk inden for sit fagområde. Hvis der er tale om en artikel i et videnskabeligt tidsskrift, er der som regel et resume (abstract) i begyndelsen af artiklen. Hvis det virkelig er et problem for dig at forstå det udleverede materiale, må din lærer/vejleder vel kunne hjælpe dig videre.


Svar #4
07. oktober 2013 af Sinimini (Slettet)

Der er tale et videnskabeligt tidsskrift (det er et "review"), og ja, der står et abstract i starten, som jeg nogenlunde forstår. Jeg har bare meget svært ved at forstå det andet. Jeg går ikke på uni - jeg skal bare lave et forsøg på uni. Jeg har virkelig brugt lang tid på både at oversætte og forstå siderne, men kan virkelig ikke.


Brugbart svar (0)

Svar #5
07. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#4

Så er der vel grund til at påkalde sig lærerens opmærksomhed.


Svar #6
07. oktober 2013 af Sinimini (Slettet)

Så der er altså ingen herinde, der vil hjælpe? Heller ikke bare med nogle få sider?


Brugbart svar (0)

Svar #7
07. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#6

Drejer forståelsen sig om det sproglige, eller om det fagtekniske i artiklen? Hvis du vedhæfter artiklen, er der en chance for, at nogle vil læse den og lave et referat.


Svar #8
07. oktober 2013 af Sinimini (Slettet)

Det er sådan set en blanding af begge dele - både sprog og det fagtekniske. Jeg tænker, at jeg vil sende artiklen til den person, som gerne vil hjælpe. Er det noget, du gerne vil kigge på? Det kunne være rigtig dejligt.


Skriv et svar til: Artikel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.