Matematik

Definition

06. oktober 2013 af LeonhardEuler

Godmorgen Studieportalen

Hvad er den korekte definition på kvadrødder. n√x ?

På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. oktober 2013 af Pettson

Efter hukommelsen: den n'te rod af x er det tal, der ganget med sig selv n gange giver x.

Eksempel: den 3. rod af 8 er 2, fordi 2 ganget med sig selv 3 gange (2 x 2 x 2) er 8.


Svar #2
06. oktober 2013 af LeonhardEuler

Tak. :)

Men jeg har brug for en mere kompleks definition (Med hensyn til kvadratroden af negative tal →Komplekse tal)


Brugbart svar (1)

Svar #3
06. oktober 2013 af mathon

n ∈ Z
            n lige og større end 1 og x ∈ R+ ∪ {0}

                                                   n√(x) = y ⇔ yn = x

            n ulige og negativ og x ∈ R- ∪ {0}

                                                   n√(-x) = -y ⇔ (-y)n = (-1)n•yn = -yn = -x


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. oktober 2013 af Pettson

Prøv at se, om du kommer videre, når du læser artiklen om kvadratrod i Den Store Danske : Gyldendals åbne encyklopædi.


Brugbart svar (1)

Svar #5
06. oktober 2013 af mathon

komplekse tal:

                      n ∈ Z
                                      z = |z|•ei•φ
                                     
                                     n√(z) = n√(|z|)•ei•φ/n

 


Svar #6
06. oktober 2013 af LeonhardEuler

Hvad betyder den der U i denne sammenhæng? Jeg forstår udemærket resten, men ikke U'en. Betyder det undtagen 0. Men det giver ikke mening, da man sagtens kan tage kvadratroden af 0.


Brugbart svar (1)

Svar #7
06. oktober 2013 af mathon

 ∪ er foreningsmængdetegnet


Svar #8
06. oktober 2013 af LeonhardEuler

Kan du også forklare mig, hvorfor n tilhører de reelle tal


Brugbart svar (1)

Svar #9
09. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#8

Udtrykket

ax = ex·ln(a)

benyttes for a ∈ R+ til at definere eksponentialfunktionen ax for alle reelle x.


Skriv et svar til: Definition

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.